KAFA I SLADOLED 1.000 DINARA: Račun sa jednog hrvatskog ostrva zavadio ljude na Fejsbuku! To je malograđanština, zato postoji cenovnik! (FOTO)
Foto: Profimedia, Printscreen Facebook

malograđanština ili ne?

KAFA I SLADOLED 1.000 DINARA: Račun sa jednog hrvatskog ostrva zavadio ljude na Fejsbuku! To je malograđanština, zato postoji cenovnik! (FOTO)

Hrvatska -

Nakon što je na Fejsbuku završila slika računa iz jednog hrvatskog kafića, sa dalmatinskog ostrva, pokrenula se prava polemika.

Naime, na računu piše da je cena kapućina i sladoleda 60 kuna (oko 950 dinara). Tačnije, dva sladoleda su koštala 40 kuna (630 dinara), a kapućino 20 kuna (oko 320 dinara).

I dok su neki komentarisali da je to previše, drugi su zaključili da se "gušt plaća".

Ipak, mnogima nije bilo jasno zašto se ovakve fotografije objavljuju, što je čest slučaj na društvenim mrežama.

"Ja se ne sećam da je iko od mojih prijatelja nakon putovanja u London, Amsterdam, Barselonu, Rim, Pariz, Tokio, Njujork... došao i rekao 'ajme koliko sam platio račun i pokazao sliku'";

"Koliko vas bi dalo sto kuna samo da su na Lastovu, Hvaru, Korčuli... Dubrovniku... za po ure uteći od svega? Gušti se plaćaju i amen!";

"Imam osećaj da ljudi naruče i plate samo da bi mogli uslikati račun i objaviti na Fejsbuku jer je to postao trend...";

"Zato postoji cenovnik. Informiraš se, pogledaš... U suprotnom, slikajući ovakve račune; osoba odaje utisak izuzetno... hajde, biću fina i neću reći kakve osobe. Ne želim nikoga uvrediti. Zaista. Lično, to slikanje računa sa obale... Ne znam da li mi je više folirantski, ili debilno? Malograđanština, u svakom slučaju", bili su samo neki od komentara.

"Nije ovo preskupo. Samo bilo bi bolje da smo poznati po jeftinoći a ne skupoći", nadovezao se i administrator stranice.

Kurir.rs Foto: Facebook/Dnevna doza prosječnog Dalmatinca

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track