SVI TRAŽE PODSTANARKU IZ PAKLA: Nevenka je u svom stanu u Zagrebu zatekla tonu đubreta, izmet i mokraću! Sve je bilo uništeno, a po hodniku zgrade se širio nesnosan smrad! (FOTO)
Foto: Printscreen: Facebook/Mirna Bos Kralj

scena kao iz horor filma

SVI TRAŽE PODSTANARKU IZ PAKLA: Nevenka je u svom stanu u Zagrebu zatekla tonu đubreta, izmet i mokraću! Sve je bilo uništeno, a po hodniku zgrade se širio nesnosan smrad! (FOTO)

Hrvatska -

Da sa njenom podstanarkom nešto nije u redu, Nevenka Bos shvatila je prekasno. Nakon nedelju dana izgovora i zavlačenja sa dokumentima, došla je pred stan u Zagrebu, otvorila vrata i ugledala neviđen nered.

"Niste mogli da stanete. Naišli su neke komšije i rekli da su hteli da me zovu jer je strašno smrdelo. Čak su na hodnik stavili neki miris da bi ga malo osvežili", ispričala je ona Dnevnik.hr.

Psećeg izmeta bilo je u svakoj prostoriji , a od smrada se okretao želudac. Posvuda su bili ostaci hrane i pseće dlake. Ukratko, pravi set za horor film sa scenom koja je postavljena u njenom stanu.

"S tim psima u stanu je živela i spavala. Komšije su nju viđale, ali ne i njene pse", objasnila je Nevenka.

U stanu je ostavila hrpu smeća i fekalija, ali nije pobegla praznih ruku. Nakon što se malo pribrala od šoka, Nevenka je shvatila da su police prazne.

"Ona je ukrala televizor, uzela je liniju. Nema vage, miksera. Uzela je te neke sitnije stvati koje je mogla da nosi i nije vratila ključeve", ispričala je ona.

Ona je podstanarka kojoj ne želite da date ključ u ruke, ali je to učinilo već desetak stanodavaca, a Nevenkin je tek jedan od stanova u kom je ostavila traga.

Nakon što je Nevenkina ćerka objavila sve na Fejsbuku, na društvenim mrežama javili su se bivši stanodavci koji tvrde da se radi o istoj osobi. Sve je počelo navodno s izgubljenom ličnom kartom.

"Rekla sam da mi pošalje svoj JMBG i ličnu kartu. Odgovorila je da će je naći. Nakon mesec dana došla sam u stan da mi da podatke, a ona je rekla da ne može, da je bolesna. Sve su to bili izgovori da ne dođem u stan", ispričala je ona.

I dok je čekala da joj stanarka ostavi podatke, izgovori su se množili.

"Uzela sam stan samo da bih imala mir i da mi niko ne smeta i da nemam pritisak oko dolazaka, a vi to upotno radite", napisala je Nevenki jednom prilikom stanarka.

Sada je morala da reaguje i policija. Fotografisala je nered. Ipak iako su rekli da će pokušati da je nađu, nemaju ovlašćenja za bilo šta i Nevenka bi prvo morala da je tuži.

Jedna štikla i naočare za sunce sve je što je ostalo od moderne Pepeljuge koja je živela u Nevenkinom stanu.

"Šest kesa iz tog stana od 36 kvadrata. Šest kesa smeća. Sve posteljine i ćebad su bile prekrivene mokraćom. To su valjda bila dva velika psa. Nisu te životinje krive, one su za žaljenje jer ih neko u takvim uslovima ostavlja, zatvorene u tako malom prostoru", rekla je ona.

Stanarinu je plaćala, ali režije nije. Govorila je da radi na fakultetu, da je stalno bolesna, da je izgubila ličnu kartu.

Kurir.rs/Dnevnik.hr

Foto: Printscreen/Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja