DRAMATIČNA POTRAGA ZA MORNARIMA I KAPETANOM! Pronađeno telo još jednog pomorca s potonulog broda kojim je zapovedao kapetan iz Hrvatske Dino Miškić (VIDEO)
Foto: Facebook/@prefet.martinique, Facebook/Dino MIškić

NASTRADALI U VODAMA MARTINIKA

DRAMATIČNA POTRAGA ZA MORNARIMA I KAPETANOM! Pronađeno telo još jednog pomorca s potonulog broda kojim je zapovedao kapetan iz Hrvatske Dino Miškić (VIDEO)

Hrvatska -

Jutros je nađeno i drugo telo nestalih pomoraca s tegljača "Burbon roud" (Bourbon Rhode), kojim je zapovedao hrvatski kapetan Dino Miškić, a koji je potonuo u vodana Martinika.

Telo je izvukla posada tankera koji se priključio potrazi, prenosi Novi list.

Već je utvrđeno da prvo pronađeno telo ne pripada 39-godišnjem pomorcu iz Hrvatske. Dosad su spasena trojica mornara - jedan Rus i dvojica Ukrajinaca, a nastavlja se potraga za još deset članova posade i kapetanom.

Porodica Šibeničana Miškića, međutim, i dalje ne gubi nadu. Očuh nestalog kapetana Mario Miškić i sam je bio pomorac punih 41 godinu.

"Jedne godine smo, ploveći iz Finske prema Washingtonu, na pola puta prema obali Kanade upali u srce ciklona. Poklopio nas je talas od 25 metara. U takvom ti trenutku preostaje samo da se moliš Bogu da brod ispliva na površinu", priča Mario Miškić, očuh nestalog kapetana.

"Dino je komad čoveka, jak, atletski građen, među svima nama u detinjstvu uvijek je bio najjači i najizdržljiviji, prvi u svemu. Ako iko može ovo da preživi, onda može on. I ne samo fizički, nego i psihički, jak je i u glavi, vrhunski je momak. Uostalom, da nije takav, ne bi tako mlad postao zapovednik, kapetan je na ovakvim brodovima, tegljačima i suplajerima, od svoje tridesete. Dakle, punih desetak godina", kaže jedan od meštana Žirja, mesta odakle je porodica Miškić.

Kurir.rs/Novi list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track