Najnovije vesti

AKO VAS NE DIRNU OVE SLIKE, NIŠTA NEĆE: Došli da spasu psa, a on doveo i mače! Sad svuda ide sa njim, dele hranu i nerazdvojni su drugari! (FOTO, VIDEO)
Foto: Facebook/Printscreen

FANTASTIČAN PRIZOR

AKO VAS NE DIRNU OVE SLIKE, NIŠTA NEĆE: Došli da spasu psa, a on doveo i mače! Sad svuda ide sa njim, dele hranu i nerazdvojni su drugari! (FOTO, VIDEO)

Hrvatska

"Srce će da mi pukne. Nije mi jasno kako ljudi mogu biti tako okrutni. Užasno mi je žao životinja, iskreno se nadam da će se naći neko ko će im pružiti dom", rekla je Martina Zidler (44), Hrvatica s nemačkom adresom koja često pomaže brojnim napuštenim životinjama.

Muškog mešanca i maleno mače na deponiji u Slavonskom Brodu pronašla je njena koleginica volonterka. Psa su nazvali Lesi, a mačića Tom.

"Pokušavamo da ih sklonimo sa ulice. Imamo privatno sklonište. Tamo je tridesetak pasa, ali prepuni smo i nemamo više mesta", kaže Martina. Žele da im što pre nađu dom.

"Mače je jako loše, ima tešku upalu očiju, na jedno oko ni ne vidi. Vidi se po njemu da je jako malen i mlad. Pas, s druge strane, nije toliko mali, ima oko 25 kila, malo je neuhranjen, ali ne mogu odrediti koliko je star", dodaje Martina.

Pretpostavlja da su se njih dvoje slučajno našli na deponiji. Inače, pas se prema mačetu ponaša veoma zaštitnički.

Nakon što ih je pronašla, volonterka im je odnela vodu i hranu. Pas je prvo sakrio mače, a kad je nanjušio hranu, izneo ga je kako bi se i on počastio.

"Pas ga nosi svuda. Kad su mu stavili hranu, doneo je mače na pseće brikete i dao mu da jede", ističe.

Iznenadilo ju je zaštitničko ponašanje psa jer je mužjak.

Životinje će, pre svega, morati da se odvedu kod veterinara da im se saniraju povrede.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Facebook/Martina SZ

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...