VELIKO NEVREME U HRVATSKOJ: Sneg na planinama, kiša u Dalmaciji, bura na primorju prevrće kamione, udari i do 156 kilometara na sat! (VIDEO)
Foto: Screenshot

nevreme

VELIKO NEVREME U HRVATSKOJ: Sneg na planinama, kiša u Dalmaciji, bura na primorju prevrće kamione, udari i do 156 kilometara na sat! (VIDEO)

Hrvatska -

Na hrvatskoj planini Zavižan pada sneg, a pošto je temperatura oko nule, očekuje se da će padavina biti i u drugim predelima, prenose mediji.

Kako se vidi sa snimaka, sneg je počeo da pada na Zavižanu, a mogao bi uskoro da veje i na Učkoj, prenosi Index.hr.

Nove obilne padavine od ponoći do 11 sati pale su u delovima Dalmacije, javlja Dalmacija danas. na primer, na Visu je palo 49 litara po kvadratnom metru, Orašcu 39, Trilju 22 litre itd. Sredinom dana padavine se drže otoka srednje i obale južne Dalmacije, pa tako grmi na zapadu Hvara, na Visu, Mljetu i Konavlima.

Grmljavina se sredinom dana premestila iznad Brača. Na Dinari je temperatura pala na 0 stepeni i u kasno prijepodne počeo je padati sneg.

Dan obeležava i bura koja na velikom delu obale ima olujne udare. Podno Velebita duva olujna bura s orkanskim udarima. Na primer, u okolini Senja izmereni su udari do čak 156 km/h, na Krčkom mostu 144 km/h, Paškom mostu 145 km/h, a kod Maslenice 147 km/h. U Splitu bura ima udare do 68 km/h.

Bura je toliko snažna da je prevrtala i kamione. Zbog bure je zatvoren promet autocestom na području Maslenice, a vetar stvara probleme i na magistrali podno Velebita.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Screenhot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track