SKANDALOZNI NASTUP HRVATSKE ODBORNICE: U Rijeci živi 6,5 odsto Srba, nama ne trebaju nikakve vrbe! Možda po Dalmaciji gde ih je 30 ili 40 odsto! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

OSULA PALJBU I PO MILORADU PUPOVCU

SKANDALOZNI NASTUP HRVATSKE ODBORNICE: U Rijeci živi 6,5 odsto Srba, nama ne trebaju nikakve vrbe! Možda po Dalmaciji gde ih je 30 ili 40 odsto! (VIDEO)

Hrvatska -

Ivona Milinović, HDZ-ova gradska odbornica u Rijeci, gostovala je u emisiji kod Marka Juriča čime je pokrenula velike rasorave u toj zemlji.

Kako prenose lokalni mediji, dobar deo emisije Milinovićeva i Jurič proveli su pričajući o Srbima.

Jurič je, inače, široj javnosti postao poznat nakon što je zbog govora mržnje Agencija za elektronske medije pre tri godine na tri dana ugasila Z1 televiziju, na kojoj je imao emisiju.

foto: Youtube/Printscreen

U jednom trenutku sagovornici su se dotakli Hajduka i Torcide.Jurič je spomenuo jednu pesmu koju Torcida stalno peva, a ona je dodala delove koje je propustio.

"Šugava Rijeko, smrdljivi grade, pobiću pola tvoje Armade, šugava Rijeko puna si Srba, ne brini, Rijeko, ima još vrba", citirala je.

A onda je dala svoj osvrt na pesmu. Prvo, rekla je da joj ne smeta navijački folklor. A onda je rekla da Rijeci ne trebaju vrbe jer nema mnogo Srba.

"Ja nemam ništa protiv navijačkog folklora. Ali imam prema ovome što trenutno čini Torcida, Hrvatskoj čini štetu. Stvarno je neprimereno pevati takve pesme i davati Pupovcu argument da sutra plače da su Hrvati fašisti. Međutim, ako ćemo biti bezobrazni, ljudi treba da znaju da je u Rijeci 6,5 odsto Srba, nama ne trebaju nikakve vrbe, možda po nekim selima u Dalmaciji gde ih ima 30-40", rekla je HDZ-ovka.

foto: Beta/Damir Senčar

"Druga stvar, incidenti koje taj dio Torcide radi gdje oni, u jeku Pupovčeve propagande, 'slučajno' obuku majicu Ubi Srbina, kako bi Pupovac imao o čemu pričati, ja bih rekla da je to jedna orjunaška politika. A onda dolaze u Rijeku glumiti Hrvate, a onda kažu da će navijati za Mađarsku", nastavila je HDZ-ovka.

Jurič se vratio na njenu konstataciju o vrbama i Srbima u Dalmaciji.

"Ako ćemo biti bezobrazni, oni su uvredili naš grad", rekla je HDZ-ovka. Na to je Jurič rekao kako nigde nisu potrebne vrbe.

"Pa naravno da ne, ali ako ćemo govoriti tim jezikom ulice...", rekla je Milinovićeva.

U međuvremenu se HDZ oglasio navodeći da se ograđuju od nje i da će tek odlučiti o njenoj sudbini u stranci.

"Predsedništvo gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice grada Rijeke oštro osuđuje svaku izjavu netrpeljivosti i netolerancije Ivone Milinović koje je iznela u emisiji "Podcast Velebit". Navedeno medijsko gostovanje nije bilo koordinirano s HDZ- om pa se ograđujemo od svake izjave odbornice Milinović. Raspravićemo o navedenom i doneti odluku o daljem toku pokretanja kaznenih mera", stoji u saopštenju.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja