Najnovije vesti

FATALNA RUŽA LAŽIRALA TESTAMENT PREMINULOG PARTNERA: Uzela kuće, BMW i 2 miliona kuna, a sad sve gubi!
Foto: Printscreen Facebook

prevara kratkog daha

FATALNA RUŽA LAŽIRALA TESTAMENT PREMINULOG PARTNERA: Uzela kuće, BMW i 2 miliona kuna, a sad sve gubi!

Hrvatska

Ružica Marijanović iz Slavonskog Broda, poznata i kao fatalna Slavonka, izgubila je još jednu bitku posle priče o falsifikovanju oporuke muškarca s kojim je živela.

 

Ružicu je još pre sedam godina tužila bivša supruga Vinka Modrušana zbog lažiranja oporuke, a sudija Kristina Zetović Urbanovski je tek 1. oktobra ove godine donela je nepravosnažnu presudu o ništavnosti te oporuke.

 

Opštinski sud u Slavonskom Brodu je drugi koji je presudio protiv Marijanovićeve. Pre tri godine Opštinski sud u Požegi doneo je presudu da je oporuka falsifikovana, za šta su Ružica Marijanović i njeno dvoje pomagača osuđeni na kazne zatvora. Ona je osuđena na tri godine, a njeni saučesnici koji su lažno posvedočili da je to bila poslednja volja muškarca koji je umro na auto-putu Zagreb-Karlovac dok ga je Ružica vozila u Padovu. 

foto: Printscreen Facebook

Podsećamo, predsednik sudskog veća Damir Ronko potvrdio je presudom da je oporuka koju je priložila Ružica Marjanović iz Slavonskog Broda falsifikovana. Prvookrivljena Ružica Marijanović, osuđena je za krivično delo falsifikovanja isprave i krivično delo protiv imovine i prevare. Sud joj je izrekao kaznu zatvora od po jednu godinu i osam meseci za svako delo, odnosno jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od tri godine. Njeni saučesnici su proglašeni krivima zbog krivičnog dela pomaganja u falsifikovanju isprave i pomaganja u prevari.

 

Sud je doneo i odluku da oštećeni Alen Modrušan, sina pokojnog Vinka Modrušana, ima prava na 1.280.856 kuna naknade, a Meri Sišul, bivša Modrušanova supruga, na 142.687 kuna, dok se kod oboje za ostali deo imovinsko-pravnog zahteva upućuje na parnični postupak.

foto: Printscreen Facebook

Ružica Marijanović je posle smrti partnera Vinka Modrušana, s kojim nije provela dovoljno vremena da bi dobila status nevenčane supruge, falsifikovala njegov testament i potpis kako bi nasledila svu njegovu pokretnu i nepokretnu imovinu, kao i novac s više računa. U tome su joj kao svjedoci pomogli drugookrivljeni i trećeokrivljena.

 

Na osnovu lažnog testamenta ona je prisvojila skoro 267.000 evra (dva miiona kuna), uključujući i novac životnog osiguranja koje je imao njen pokojni partner kod firme iz inostranstva.

 

Presuda kojom je njoj i njenim pomagačima dosuđena zatvorska kazna je još uvijek nepravosnažna jer su se svi okrivljeni žalili, pa je slučaj završio na drugostepenom sudu u Zagrebu, odakle je lani vraćen ponovo u Opštinski sud u Požegu na razmatranje sudiji Damiru Ronku.

 

Kurir.rs/24sata.hr

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...