Najnovije vesti

KOLINDA MOLI MAKRONA DA SE NE PREKIDA POTRAGA ZA HRVATSKIM KAPETANOM: Barem dok postoji i mala šansa da je preživeo brodolom na Atlantiku
Foto: EPA/Malton Dibra

apel

KOLINDA MOLI MAKRONA DA SE NE PREKIDA POTRAGA ZA HRVATSKIM KAPETANOM: Barem dok postoji i mala šansa da je preživeo brodolom na Atlantiku

Hrvatska

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović zamolila je predsednika Francuske Emanuela Makrona da se svojim autoritetom zauzme za ponovno razmatranje odluke o obustavljanju potrage za preživelima sa broda "Burbon Roud" koji je potonuo u Atlantiku.

Kako prenosi Hina, Grabar-Kitarovićeva je zamolila da se ne odustane od traganja za kapetanom Dinom Miškićem, hrvatskim državljaninom, kao i članovima njegove posade sve dok postoji i mala verovatnoća i nada da će biti nađeni živi.

Prethodno je ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman izjavio da zajedno s porodicom i prijateljima nestalog hrvatskog kapetana veruje da je on živ, da nisu sve mogućnosti iscrpljene i podsetio je da je trgovačkim brodovima naređeno da motre područje gde je potonuo "Burbon Roud".

"Kada su u pitanju životi hrvatskih državljana, onda smo tu prvi da ih zaštitimo", rekao je hrvatski ministar.

Brod "Burbon Roud" potonuo je 26. septembra u Atlantiku, oko 2.000 kilometara od najbližeg kopna, francuskog otoka Martinika.

"Od utorka 1. oktobra, nije pronađeno ni jedno telo. Posle sedam dana mogućnost preživljavanja ljudi na moru, čak i dobro opremljenih, bitno je smanjena", naveli su iz prefekture Martinika.

Potraga za nestalima je trajala je nedelju dana, a nađena su trojica članova posade koji su preživeli nesreću, kao i tela četvorice poginulih.

Na brodu je bilo 14 ljudi.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: EPA/Malton Dibra)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...