TRAČAK NADE U POTRAZI ZA HRVATSKIM POMORCEM: Mornari su videli crvenu signalnu raketu! 3 broda i avion pretražuju Atlantik (VIDEO)
Foto: Facebook/@prefet.martinique, Facebook/Dino MIškić

POTONULI PRE 13 DANA

TRAČAK NADE U POTRAZI ZA HRVATSKIM POMORCEM: Mornari su videli crvenu signalnu raketu! 3 broda i avion pretražuju Atlantik (VIDEO)

Hrvatska -

Dva posmatrača na komandnom mostu broda "ALP Strajker", koji traga za preživelima posle brodoloma "Burbon rouda", uočila su usred noći prvo beli pa odmah zatim crveni pirotehnički signal koji su protumačili kao znak za pomoć, saopštila je prefektura Martinika.

To je nova nada u potrazi za šibenskim kapetanom Dinom Miškićem i njegovom posadom.

Još se, podsetimo, traga za sedam mornara s broda "Burbon Roda" koji je potonuo 26. septembra. Među nestalima je i Dino Miškić, kapetan iz Hrvatske.

Dino Miškić sa suprugom Marijanom
Dino Miškić sa suprugom Marijanom foto: Facebook/Printscreen

Signali koji su uočeni trajali su oko 20 sekundi.

"Područje u kojem je uočen signal u skladu je s pretpostavkama o mogućoj lokaciji povezanoj s potonulim brodom", dodaje se.

Regionalni centar za spasavanje "odmah je zatražio od tri trgovačka broda da skrenu s kursa i odu u to područje do kojeg će doći u utorak". Centar je takođe zatražio od svakog broda u tom području dodatnu budnost.

U petak je prefektura objavila da je smanjila opseg potrage. Od 14 članova posade tri su spasena, četiri tela su izvučena iz vode a sedam se vodi kao nestalo.

Uz hrvatskog kapetana Dine Miškića na brodu su bili ukrajinski i po jedan ruski, južnoafrički i filipinski član posade.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track