Najnovije vesti

PREDSEDNIK JEVREJSKE OPŠTINE ZAGREB: U Hrvatskoj sve podseća na godine pre Drugog svetskog rata (VIDEO)
Foto: YouTube prtscr / MortyCRO

ognjen kraus

PREDSEDNIK JEVREJSKE OPŠTINE ZAGREB: U Hrvatskoj sve podseća na godine pre Drugog svetskog rata (VIDEO)

Hrvatska

Ono što se poslednjih godina događa u Hrvatskoj i ostatku Evrope sve više podseća na godine pre Drugog svetskog rata, smatra predsednik Jevrejske opštine Zagreb Ognjen Kraus i ocenjuje da napad ispred sinagoge u nemačkom gradu Haleu predstavlja upozorenje i za Hrvatsku.

Kraus je u izjavi za hrvatski portal Index primetio da je antisemitizam u porastu u Nemačkoj i čitavoj Evropi, a od tog trenda, kako je naveo, nije izolovana ni Hrvatska.

"Na to stalno upozoravamo, zato što se jedino vaspitanjem i realnim gledanjem u prožlost može sprečiti rast desnog ekstremizma, na šta posebno upozoravamo s obzirom na događaje u Hrvatskoj. Što se tiče ispada antisemitizma, mogu reći da ih nema puno, ali što se tiče nacionalistickih, verskih i drugih ispada, njih vidimo svakodnevno, ali se na njih ne reaguje adekvatno. Prema tome, ovo je upozorenje i za nas", rekao je Kraus. 

On je dodao da dok god se u Hrvatskoj ne budu kažnjavali ti ispadi, mogu se očekivati takve stvari.

"Već sam rekao da događanja poslednjih godina i u Evropi i u Hrvatskoj sve više podsećaju na godine pre Drugog svetskog rata. A antisemitizam je uvek tinjao", upozorio je Kraus.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: YouTube prtscr / MortyCRO

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...