SRCEPARAJUĆE REČI SUPRUGE NESTALOG HRVATSKOG KAPETANA: Sinu nam je rođendan i ima samo jednu želju - da mu se otac vrati! (VIDEO)
Foto: Facebook/Printscreen

NE GUBE NADU

SRCEPARAJUĆE REČI SUPRUGE NESTALOG HRVATSKOG KAPETANA: Sinu nam je rođendan i ima samo jednu želju - da mu se otac vrati! (VIDEO)

Hrvatska -

Još uvek nije poznata sudbina Dina Miškića, nestalog kapetana broda "Burbon Rod". On je zajedno s članovima posade nestao posle brodoloma 26. septembra u Atlantskom okeanu. Njegova porodica se i dalje nada da će Dino biti pronađen i da će uskoro čuti lepe vesti.

"Ne da bi to bio najlepši poklon za rođendan našeg sina, nego najlepši poklon uopšte", uzbuđena je bila supruga hrvatskog kapetana Dine Miškića, Marijana Kedžo Miškić.

Njihov sin je nedavno napunio 12. rođendan, a na taj dan kad se pojavila nova nada u pronalaženje njegovog oca.

Još se čekaju sve informacije

Na satelitskim snimcima Atlantskog okeana uočeno je nešto što bi moglo odgovarati opisu splava za spasavanje iz broda Burbon Rod koji je krajem septembra potonuo, potvrdio je Neven Melvan iz Sindikata pomoraca, dodajući da je to informacija iz pouzdanih i proverenih izvora.

foto: Facebook/@prefet.martinique, Facebook/Dino MIškić

Sledeći korak bilo je to da su svi brodovi uključeni u potragu za nestalim pomorcima s broda Burbon Rod, njih šest, krenuli prema jednoj tački usred Atlantskog okeana i u dve kružne formacije satima pretraživali to područje.

Niko nije sedeo skrštenih ruku i čekao. Akcije su vodili porodice i prijatelji, kao i državni vrh. Supruga je uputila otvoreno pismo francuskom ministru spoljnih poslova Žan-Ivu Le Drijanu, apelujući da se potraga za njenim suprugom i njegovim kolegama nastavi, nudeći i novac skupljen u kampanji od dobrovoljnih priloga građana.

"Ovim vas molim kao žena, supruga i majka deteta koje danas, na svoj 12. rođendan, želi samo da mu se otac vrati: Nemojte ponovno odustati od njih! Prekidom potrage već su izgubljena dragocena tri dana, a protok vremena im ne ide u prilog. Molim vas u svoje ime, u ime Dinove majke, cele porodice, kao i u ime šest porodica koje strepe – neka Francuska pokaže veliko srce, humanost i brigu za malog čoveka.

Molim vas, nastavite potragu i vratite ih kućama – jer mi to ne možemo. Sve što možemo jeste ponuditi simboličnu finansijsku nadoknadu. Pokrenuli smo kampanju i prikupljeno je gotovo 50.000 evra. Spremni smo svaki cent da uplatimo za troškove francuskih snaga uključenih u potragu, samo da sedam života ne ostane prepušteno na milost i nemilost okeanu", piše supruga Dine Miškića.

Tokom večeri otkriveno je i kako se došlo do satelitskih snimaka. Premijer Andrej Plenković kazao je kako se na zahtev Vlade u potragu uključila Evropska agencija za pomorsku bezbednost (EMSA), na čelu koje Hrvatica Maja Markovčić pa je, uz pomoć satelitskih snimaka kojima raspolaže, obavestila da je uočen objekt koji bi po dimenzijama mogao da odgovara jednom od splavova za kojima se traga.

To je kasnije i potvrdilo Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova, dodavši da zbog tehničkih ograničenja snimanja iz satelita kao i vremenskog odmaka nakon obrade snimaka, nije moguće potvrditi da je zaista reč o splavu dok to brodovi na lokaciji ne utvrde.

Kurir.rs/Večenji.hr

Foto: Printscreen/Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track