Najnovije vesti

PUPOVAC O IZBORIMA: Hrvatskoj potreban ozbiljan predsednik, sada tapkamo u mestu i tonemo
Foto: Beta

funkcija se estradizovala

PUPOVAC O IZBORIMA: Hrvatskoj potreban ozbiljan predsednik, sada tapkamo u mestu i tonemo

Hrvatska

Predsednik SDSS-a i član vladajuće koalicije u Hrvatskoj Milorad Pupovac izjavio je da u toj stranci nisu odlučili da daju podršku ni jednom od kandidata na predstojećim predsedničkim izborima u toj državi.

"Želimo da se kampanja koja je krenula od izrazito desne pozicije počne vraćati prema centru i da se slika izbalansira, i tada ćemo imati bolje pretpostavke za donošenje odluke o tome koga podržati“, rekao je.

Upozorio je i da je Hrvatskoj potreban ozbiljan predsednik, jer se sada ta funkcija „estradizovala i banalizovala“.

"Nije tu samo reč o aktuelnoj predsednici, već i o nekim drugim kandidatima, koji čak i dolaze sa područja estrade, a Hrvatska je ranjena zemlja i, po mnogo čemu, dezorijentisana nacija, društvo kojem nedostaju elementarni znakovi prema kojima će se usmeravati i gde bi predsednik države trebao da bude orijentir koji pokazuje na koju stranu bi trebalo da idemo“, kaže Pupovac.

foto: EPA / Abir Sultan

"Sada ne idemo nikuda, tapkamo u mestu i tonemo", upozorio je Pupovac.

Snagu desnice u sadašnjem hrvatskom društvu objasnio je time da Hrvatska „još uvek živi u periodu politike koja se razvijala od 2013. godine, a planula je 2014. i 2015. godine. Reč je bila, kaže, o izuzetno desnoj i konzervativnoj politici tadašnjeg HDZ-a.

"Živimo pod uticajem toga, koliko god da aktuelno rukovodstvo HDZ-a nastoji da se odmakne od toga“, rekao je Pupovac.

Objasnio je i da su mediji njegovu izjavu interpretirali kao poređenje Hrvatske sa NDH, a da je on „samo kao hrvatski patriota izrazio najdublju zabrinutost za mogućnost da u Hrvatskoj počne jačati ideologija mržnje i nasilja, kakva je postojala samo u vreme kvislinške NDH“.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Beta

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...