Najnovije vesti

KAKVA AKCIJA VATROGASACA: Pas zapeo u malom kanalizacionom otvoru, vatrogasci ga spasavali 2 sata! Mučili se i mučili, a onda su uspeli da ga uhvate za rep! (FOTO)
Foto: Facebook/Vatrogasci Đurđevac

SVE SE DOBRO ZAVRŠILO

KAKVA AKCIJA VATROGASACA: Pas zapeo u malom kanalizacionom otvoru, vatrogasci ga spasavali 2 sata! Mučili se i mučili, a onda su uspeli da ga uhvate za rep! (FOTO)

Hrvatska

Hrvatski vatrogasci imali su nesvakidašnju akciju spasavanja jednog psa koji se zaglavio u kanalizacijskom otvoru ispod mostića na ulazu u jednu porodičnu kuću nadomak Đurđevca.

Danijel Barberić se nepuna dva sata provlačio kroz rupu, a u pomoć su mu pritekle i druge kolege vatrogasci.

"U otvor gde se pas zavukao, nije bilo lako ući jer je uzak i sužava se. A i bio je pun zemlje koju je nanela voda pa smo sve to morali da iskopavamo. Najsitniji od nas trojice je uspeo posle petog pokušaja da uđe unutra. Mi smo ga gurali na noge, a iznutra je vikao: 'Još centimetar, još malo, ajde još malo'. I onda bi svaki put naišao na nakupljeni talog pa smo ga izvlačili napolje, iskopavali još zemlje i ponovo ga gurali sve dok psa nije konačno uhvatio za rep", prepričao je za Jutarnji list podravski vatrogasac Željko Zalar.

Pas je bio vidno izmučen, ali krajnje miroljubiv.

Sa druge strane, njegovi spasioci su bili mokri do gole kože.

"Na očima mu se videla zahvalnost. Posle svega, bilo nam je lakše jer je sve završilo pozitivno. Oznojili smo se pošteno. Bila je to akcija 'snađi se druže' jer takvih stvari nema u udžbenicima da se možeš pripremiti", dodao je Zalar.

Kurir.rs/Jutarnji.hr (Hajdi Karakaš Jakubin) Foto: Facebook/Vatrogasci Đurđevac

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...