MILANOVIĆ NE PRESTAJE DA PROZIVA KOLINDU: Titov duh i dalje živi u njoj, kulja i dimi iz nje
Foto: Beta/Hina/Zvonimir Kuhtić

predizborna kampanja

MILANOVIĆ NE PRESTAJE DA PROZIVA KOLINDU: Titov duh i dalje živi u njoj, kulja i dimi iz nje

Hrvatska -

Predsednički kandidat SDP-a Zoran Milanović izjavio je u Rijeci da duh Josipa Broza i komunizma i dalje živi u predsednici Kolindi Grabar-Kitarović, bez obzira obzira na to što je ona sklonila njegovu bistu.

"Duh Josipa Broza i komunizma i dalje duboko živi u njoj, kulja i dimi iz nje", rekao je Milanović komentariđšući izjavu hrvatske predsednice o tome da bi pravosuđe pre svega trebalo da sluša narod.

"Tako nešto ne možeš izjaviti ako nisi bio Titov pionir. To nije ni pametno ni dobro. Zakon nije algoritam, niti formula ili linearna jednačina, uvek je prisutan ljudski faktor kod tumacenja i primene, ali da se pita narod - to može biti poziv na linč ili kršenje zakona. To ozbiljna i obrazovana osoba ne sme ni pomisiti, a kamoli reći", komentarisao je Milanović na konferenciji za novinare, prenosi Index.hr.

Milanović je rekao i da se zajedno s političkim strankama koje ga podržavaju mora opet boriti da Hrvatska bude normalna i da "nešto što je nenormalno istisnemo iz hrvatskog života".

"U zemlji uprkos kakvoj-takvoj ekonomskoj situaciji, a koja je nastavak trendova iz 2014. i 2015, te stabilnom budžetu, imate utisak da vas obavija tamni crni dim. To ćemo rasterati, a da niko zbog toga neće patiti, ni pasti, niti krvariti, ali ćemo se boriti za zdravu, modernu, otvorenu i znatiželjnu Hrvatsku, u kojoj se različitost tretira kao prednost", rekao je Milanović na konferenciji za novinare Primorsko-goranskog saveza, koji mu daje podršku u predsedničkoj kandidaturi.

O pozivu predsednici na sučeljavanje kazao je da bi to trebalo organizovati dovoljno pre izbora "da ljudi vide s kim imaju posla i šta kandidati nude". Predsednici to ne odgovara, ali odgovara građanima, dodao je on.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beta/Hina/Zvonimir Kuhtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track