PRIVUKLI VELIKU PAŽNJU U PULI: Policija htela da uhapsi momke koji su nosili majice sa natpisom HDZ LOPOVI, pa brzo odustala (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

pravda za devojčice

PRIVUKLI VELIKU PAŽNJU U PULI: Policija htela da uhapsi momke koji su nosili majice sa natpisom HDZ LOPOVI, pa brzo odustala (VIDEO)

Hrvatska -

Oko 300 građana Pule učestvovalo je na protestu "Pravda za devojčice", a tokom marša morala je da interveniše policija i to zbog mladića koji su nosili majice sa natpisima "HDZ lopovi. Lopine!".

Dvojac, prema tvrdnjama okupljenih, nije svojim ponašanjem provocirao, ali je očito bio sporan tekst na majicama.

Policajce su, u znak podrške mladićima, okružili brojni Puljani izražavajući svoje nezadovoljstvo represivnim merama sistema.

Policajci su želeli da ih privedu u stanicu "zbog utvrđivanja identiteta", jer jedan od demonstarnata nije imao dokumenta.

Ubrzo su rekli da ih neće odvesti u stanicu ukoliko skinu sporne majice. Ipak, na kraju niti su skinuli majice niti su privedeni.

Brojni građani širom Hrvatske okupili su se na protestu "Pravda za devojčice" organizovanom u znak podrške svim žrtvama seksualnog nasilja koje od sistema ne dobijaju primerenu zaštitu, a povod je bio slučaj silovanja maloletnice u Zadru, odnosno, puštanje na slobodu petorice osumnjičenih za silovanje koje je trajalo punih godinu dana.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track