ODBORNICA IZ RIJEKE KOJA JE NAPADALA SRBE PONOVO ŠOKIRALA JAVNOST! Ispljuvala protest "Pravda za devojčice" i poručila: Kakva nepravda i kakva silovanja! Silujte! Kradite! (FOTO)
Foto: Youtube/Printscreen

zgrozila sve

ODBORNICA IZ RIJEKE KOJA JE NAPADALA SRBE PONOVO ŠOKIRALA JAVNOST! Ispljuvala protest "Pravda za devojčice" i poručila: Kakva nepravda i kakva silovanja! Silujte! Kradite! (FOTO)

Hrvatska -

Kontroverzna riječka gradska odbornica iz redova HDZ-a, Ivona Milinović, široj javnosti poznata po verbalnim napadima na srpsku manjinu u Hrvatskoj, pre par dana se na svom Fejsbuku obrušila na organizatore i organizatorke protesta Pravda za devojčice.

Organitorke protesta optužila da su "neradnice nepametne i zlobne"

Milinović je tako u svojoj objavi napala organizatore riječkog okupljanja, jednog od niza protesta koji su se u subotu odvijali u hrvatskim gradovima, a čiji je povod bilo višestruko silovanje devojčice u okolini Zadra i način na koji se pravosuđe bavi tim slučajem.

HDZ-ovka je organizatorke optužila da su "neradnice nepametne i zlobne" koje se "ne bore za pravnu državu i devojčice", već "isključivo za svoje ideološke propagandne svinjarije i radna mesta u vrlo opskurnim udruženjima".

Milinović je zasmetalo što se organizatorke bore za pravo na pobačaj, odnosno 'slobodu za ubistvo nerođenih devojčica', kako to ova zvaničnica piše, i što "relativiziraju šta je žena, a šta muškarac", ali šta je mislila s ovim posljednjim, nije podrobnije objasnila. Ovaj post je objavila pre protesta.

"Ma stidite se neradnice nepametne i zlobne"

"2 od 3 objave na njihovim stranicama nakon što su se 'oslobodile' i neuspešno 'prevarile javnost' - sloboda za ubistvo nerođenih devojčica. To je cilj. Kakva nepravda i kakva silovanja. Silujte! Kradite! Dok god 'dajete pare' da se mi 'borimo' za prava 'žena' i protiv silovanja. Doduše, svojski su se te 'borkinje' potrudile da relativiziraju šta je žena, a šta muškarac. Da što duže niko ne može otkriti koji je cilj njihovog postojanja? I za šta se ipak bore? Zašto ih plaćamo iz javnih sredstva? Ma stidite se neradnice nepametne i zlobne, kakve ste sve lične tragedije spremne iskoristiti da bi dobile nezasluženu platu iz javnog budžeta", 'zapenjeno' je napisala Milinović.

Organizatorke riječkog protesta udruženje koje se bore za prava žena

Inače, organizatorke riječkog protesta, na kojem se uprkos kiši okupilo mnoštvo građana, sa zajedničkim zahtevima kao i u ostalim gradovima su neformalna inicijativa Građanke i građani Rijeke, SOS - centar za nenasilje i ljudska prava, kao i udruženje Pariter, u ovom gradu poznate po borbi za ljudska prava.

Milinović je široj javnosti poznata po napadu na srpsku manjinu

Podsetimo, ovo nije prvi put da HDZ-ova riječka odbornica svojim izjavama zgražava javnost. Nekadašnja asistentkinja izrazito konzervativnog političara Davora Ive Stiera u Evropskom parlamentu, naime, već se ranije istaknula neprimerenim izjavama upućenim srpskoj manjini u Hrvatskoj.

Milinović je tako predsednika stranke SDSS Milorada Pupovca ove godine optužila da "broji krvna zrnca" da bi mesec dana kasnije i sama "prebrojavala" i upoređivala broj Srba u Rijeci i Dalmatinskoj zagori. Naime, prilikom gostovanja u jednom ekstremno desno orijentisanoj emisiji

Milinović je komentarišući postupanje Torcide tokom utakmice u Rijeci gde su pevali "Šugava Rijeko, smrdljivi grade, pobiću pola tvoje Armade, šugava Rijeko, puna si Srba, ne brini, Rijeko, ima još vrba", umesto nedvosmislene osude, što bi se očekivalo od svake iole pristojne osobe, a pogotovo one koja obavlja neku javnu dužnost, učinila upravo suprotno.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track