SLUŽBENICA VERA JE PIJANA VOZILA AUTO, IZAZVALA NESREĆU I UBILA ČOVEKA: Sada je osuđena na 4 godine robije, a evo koliko dugo neće smeti da sedne za volan! (FOTO, VIDEO)
Foto: Printscreen: Youtube/Kanal Ri

stravična nesreća

SLUŽBENICA VERA JE PIJANA VOZILA AUTO, IZAZVALA NESREĆU I UBILA ČOVEKA: Sada je osuđena na 4 godine robije, a evo koliko dugo neće smeti da sedne za volan! (FOTO, VIDEO)

Hrvatska -

Na Županijskom sudu u Puli izrečena je presuda bivšoj SDP-ovki i službenici za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Veri Begić (37) za izazivanje saobraćajne nesreće prošle godine na Istarskom ipsilonu u kojoj je poginuo 41-godišnji Igor Soldatić.

Begić nije došla na izricanje presude.

Begić je dobila 4 godine zatvora i 7 godina zabrane vožnje automobila.

Nesreća se dogodila odmah na izlazu s mosta Mirna u smeru Umaga. Tu se sudarila s automobilom u kojem je bio Soldatić sa suprugom i detetom, a on je preminuo zbog višestrukih povreda koje je zadobio.

foto: MJUP Hrvatske/Facebook

Isto tako, bivšoj službenici to nije bio prvi slučaj da je vozila pod uticajem alkohola, a jednu je saobraćajnu nesreću, doduše bez težih posledica, skrivila godinu dana ranije. Nakon nesreće mesec dana je provela u pulskom pritvoru.

Inače, državno tužilaštvo teretilo je Begić da je 15. avgusta prošle godine, pod uticajem alkohola, i to 1,92 promila, upravljala pežoom te na deonici čvor Buje, izvan naselja Nova Vas, na saobraćajnoj traci namenjenoj za promet vozila iz suprotnog smera levim bočnim ogledalom udarila u levo bočno ogledalo automobila Škoda kojim je, krećući se iz suprotnog smera pravilno upravljao 31-godišnji državljanin Slovenije.

Nakon toga je nastavila voziti u zabranjenom smeru te je prednjim delom svog vozila najpre udarila betonsku zaštitnu ogradu koja razdvaja istočnu od zapadne kolničke trake, a nakon toga je levim čeonim delom automobila udarila u prednju levu bočnu stranu pežoa pulskih oznaka kojim je iz suprotnog, dopuštenog smera upravljao Igor Soldatić, navodi se u optužnici.

foto: Printscreen Facebook

Vozač je usled silovitog sudara zadobio višestruke telesne povrede od kojih je preminuo. Njegova supruga i dete prošli s lakšim povredama.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Printscreen/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja