KOLINDA SE OGLASILA POSLE 3 NEDELJE ŠTRAJKA: Podržala zahteve sindikata obrazovanja i za sve probleme okrivila bivšu vlast
Foto: EPA Georgi Licovski

traži rešenje

KOLINDA SE OGLASILA POSLE 3 NEDELJE ŠTRAJKA: Podržala zahteve sindikata obrazovanja i za sve probleme okrivila bivšu vlast

Hrvatska -

Predsednica Kolinda Grabar-Kitarović podržala je zahteve sindikata obrazovanja i podsetila da je do smanjenja koeficijenta složenosti posla došlo 2012, pa je potrebno, smatra, što pre pronaći rešenje.

Kitarovićeva je tako odgovorila prosvetarima, koji su je pozvali da iznese svoj stav o štrajku koji je u osnovnim i srednjim školama ušao u treću sedmicu.

"Kao što od početka mandata zagovaram dostojanstvo struke, tako podržavam i zahteve učitelja, nastavnika i naučne zajednice da im se omoguće odgovarajući ulovi i naknada za njihov rad", napisala je Kitarovićeva na Tviter.

Kaže da je do nepravednih smanjenja koeficijenata dovela bivša vlada 2012. godine, stoga je što pre potrebno pronaći rešenje, kako potcenjenim i potplaćenim službenicima u školstvu, tako i u zdravstvu, kao i ostalim delatnostima.

"Pozivam na razuman okvir i vreme pregovora kako naši učenici ne bi trpeli zaostatke i lošije učinke reforme koja je već pre deset godina mogla da bude sprovedena", navela je predsednica.

Sindikati osnovnih i sreddnjih škola pozvali su danas Kitarovićevu i kandidata za predsednika Miroslava Škoru da do 31. oktobra objave svima svoj stav o zaostajanju plata učitelja i svih zaposlenih u obrazovanju.

Kurir.rs/Tanjug Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track