NOVI DETALJI FILMSKE PLJAČKE U DUBROVNIKU: Banditi sa aerodroma pali jer su se bahatili u Crnoj Gori! (VIDEO)
Foto: Screenshot

neviđeno

NOVI DETALJI FILMSKE PLJAČKE U DUBROVNIKU: Banditi sa aerodroma pali jer su se bahatili u Crnoj Gori! (VIDEO)

Hrvatska -

Dan nakon privođenja u dubrovačko Županijsko državno tužilaštvo i očekivane odluke istražnog sudije o ptitvoru ocu i sinu Antunu i Antoniu Katušiću, osumnjičenim za razbojništvo na aerodromu Dubrovnik, iz krugova bliskih kriminalističkoj istrazi te nezapamćeno drske oružane pljačke, u javnost polako "cure" detalji iz kriminalističke istrage.

Prema pouzdanim izvorima Dubrovačkog Vijesnika, nezvanično smo doznali kako je poziv za suradnju i pomoć kojeg je dubrovačka policija uputila kolegama u susjednim državama već urodio plodom.

Navodno su policijski istražitelji iz susedne Crne Gore kolegama u Dubrovniku prosledili izjave očevidaca prema kojima je barem jedan od osumnjičenih nakon pljačke za koju se sumnjiče, viđen u Sutorini.

Prema izvorima portala oni su viđeni u poznatom restoranu "Babić" u Igalu, nedaleko hrvatsko-crnogorske granice na Debelom brijegu. Prema tim izjavama "društvo se u Sutorini dobro proveselilo, a sve je izgledalo kao da nešto važno proslavljaju". Navodno, ima čak indicija i da je posetu susjdoj državi iskorišten za kupovinu nekog skupog vozila, ali nam naš izvor nije mogao da potvrdi da je li se to zaista i dogodilo.

Podsetimo kako je pretprošle srede 16. oktobra ukradeni motocikl u vlasništvu restauranta "Mezzanavea" kojim je počinjeno spomenuto razbojništvo na platou aerodroma u Čilipima, jučer poslepodne pronađen na delu puta od Ćilipa prema mesnom kupalištu. Završio je u šikari ispod tog puta pa su ga mogli uočiti samo oni koji stvrano poznaju teren. Pretpostavlja se kako su na tu lokaciju počinioci ili neki od njihovih pomagača, motocikl na još neutvrđeni način prebacili iz oko 5 kilometara udaljenih Gabrila, gde su se uputili nakon pljačke.

Navodno, inspektori imaju izjavu svedoka- meštanina Konavala koji je u jutro kada se dogodila pljačka, uočio dvojicu na motociklu "Mezzanavea" kojem je prethodno skinut deo u kome se transportuju pice, kako žure preko Konavoskog polja i uz brektanje motora "s mukom" se penju uzbrdicom prema Gabrilima.

Inače, u vezi često spominjane tajanstvene, navodne ljubavnice Antuna Katušića, saznaje se kako je u jutro kada je počinjena oružana pljačka zabeleženo nekoliko telefonskih kontakata između njega i neimenovane bivše radnice djuti fri šopa na aerodromu.

Opljačkani novac još uvek nije pronađen.

Kurir.rs/Dubrovački vjesnik

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track