Najnovije vesti

ZORAN MILANOVIĆ PORUČIO: Hrvatska neće imati ni Miki Mausa, ni Hromog Dabu za predsednika!
Foto: Beta/Hina/Zvonimir Kuhtić

napeto pred izbore

ZORAN MILANOVIĆ PORUČIO: Hrvatska neće imati ni Miki Mausa, ni Hromog Dabu za predsednika!

Hrvatska

Predsednički kandidat hrvatske Socijaldemokratske partije Zoran Milanović izjavio je danas da će borba za predsednika Hrvatske biti "napeta i teška do kraja", kao i da je uveren da će se u preostala dva meseca stvari razvijati na način da Hrvatska neće imati "ni Miki Mausa ni Hromog Dabu za predsednika, nego normalnog čoveka, koji se bori za normalnu Hrvatsku".

On je odgovarajući na pitanja novinara, na koje osobe iz stvarnog života se odnosi analogija o Miki Mausu i Hromom Dabi, rekao da je ona višestruka, preneo je Index.hr.

Prema njegovim rečima, "HDZ je naprosto zarobio Hrvatsku", što je ocenio kao "zlostavljački odnos".

foto: Profimedia, EPA / Valda Kalnina

"Tu nema predaje. Ne sme im se prepustiti Hrvatska, jer Hrvatsku naprosto utapaju u Balkan. Oni su zemljoradnici kojima ni blato ne bi uspevalo", rekao je Milanović.

Milanović je dodao da Plenkovića nije kritikovao i da će mu biti najbolji prijatelj kada pobedi, ali da će to trajati kratko, jer će ga smeniti i "kao svakog bivšeg predsednika HDZ zakopati pod gomilu zaborava".

"Takva sudbina će snaći i Plenkovića. Nije da mi je drago zbog toga, bez ironije, ali tako će biti", rekao je Milanović.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Beta/Hina/Zvonimir Kuhtić

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...