SPLIĆANI USTANITE I POBEDITE ZLO! Novi ustaški grafit osvanuo vam je u centru grada! U PROLEĆE KADA CVATE VRBA PRAVIĆEMO PAPRIKAŠ OD SRBA!
Raniji grafit u Hrvatskoj, Foto: čitateljka Kurira

nema kraja

SPLIĆANI USTANITE I POBEDITE ZLO! Novi ustaški grafit osvanuo vam je u centru grada! U PROLEĆE KADA CVATE VRBA PRAVIĆEMO PAPRIKAŠ OD SRBA!

Hrvatska -

Novi grafit kojim se na posebno gnusan način preti Srbima osvanuo je u Splitu.

Kako je javio čitalac portala Index, grafit "U proljeće kada cvate vrba pravićemo paprikaš od Srba" osvanuo je u Ličkoj ulici u centru grada.

To je samo zadnji u nizu mrzilačkih grafita koji se pojavljuju u poslednje vreme u Hrvatskoj, najčešće upravo u Splitu. Krajem septembra u Splitu su tako osvanuli grafiti "Ubij Srbina", "Novinari crvi, je***o vam majku".

Nekoliko dana kasnije osvanuo je niz grafita među kojima ustaško "U", "Samo Hajduk", pri čemu je slovo "u" stilizovano ustaško sa krstom između, "ACAB", "1321", što je zapravo varijante skraćenice "ACAB", "Torcida Split hooligans", "Nabijamo nogama since 1950" i "Hrvatski vitezovi", uz što se nalazi i simbol Torcide.

U noći 1. oktobra u centru Splita, u ulici Čajkovskog, nedaleko od sedišta Kluba Hajdukovih navijača, osvanuo je grafit "Novinari Srbi".

Pre nekoliko dana u Zadru je osvanuo odvratni grafit "Zakolji Srbina, izvadi mu organe".

Kurir.rs/Index.hr Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track