BIKA DŽERIJA JURE KAO DA JE AL KAPONE: U potragu za odbeglom životinjom se uključuje i dron! Imaju i poseban trik kako da ga namame!
Foto: Čitalac 24sata.hr

pobegao iz klanice

BIKA DŽERIJA JURE KAO DA JE AL KAPONE: U potragu za odbeglom životinjom se uključuje i dron! Imaju i poseban trik kako da ga namame!

Hrvatska -

Lov na najpoznatijeg hrvatskog bika, Džerija, koji je pobegao iz klanice, biće nastavljen, a u potragu će biti uključena i avijacija.

Bik je iz klanice pobegao u petak i još uvek izmiče potrazi, a u potragu za Džerijem biće uključen i dron sa infracrvenim zracima, najavio je Ivan Božić, uveren da će njegov bik biti brzo lociran.

Dozvolu za dizanje drona tražili su i u ponedeljak, ali im ona nije bila odobrena jer je mesto potrage nedaleko od aerodroma.

Za najpoznatijim hrvatskim beguncem tragalo se do sada bez većeg uspeha.

U nekom trenutku su tragači bili uvereni da će mu doskočiti, ali se ispostavilo da su bili na pogrešnom tragu.

foto: Čitalac 24sata.hr

Petar Skejo, vlasnik klanice iz koje je bik pobegao, i u ponedeljak ga je tražio nakon što je završio s poslom, a otkrio je specijalnu taktiku tragača.

Tragači, naime, pokušavaju da Džerija namame tako što mu, na mestima gde je viđen, dovode krave ne bi li, kažu, osetio ženku.

Tragači i Skejo kažu da je Džeri veoma brz i vešt.

Inače, Džeri je osvojio simpatije građana, koji apeluju da ne završi ponovo u klanici, a cela potraga dobila je i svoju priču na društvenim mrežama i u inostranoj štampi.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Čitalac 24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track