HRVATSKI PROSVETARI  RADIKALIZUJU PROTESTE: Štrajkovaće cela zemlja, hteli su da nas slome, a samo su nas osnažili! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

nezadovoljni položajem

HRVATSKI PROSVETARI RADIKALIZUJU PROTESTE: Štrajkovaće cela zemlja, hteli su da nas slome, a samo su nas osnažili! (VIDEO)

Hrvatska -

Sindikati zaposlenih u osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj najavili su nastavak štrajka i poručili da će u sredu štrajkovati prosvetari u celoj Hrvatskoj, a da će deo njih biti i na centralnom zagrebačkom Markovom trgu.

Predsednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem rekla da će učitelji i profesori organizovati protest pred Vladom Hrvatske.

U ponedeljak će "cirkularni" štrajk biti nastavljen u školama u Osječko-baranjskoj i Ličko-senjskoj županiji, u utorak će se štrajkovati u Zadarskoj i Primorsko-goranskoj županiji, dok će u sredu štrajkovati cela Hrvatska.

"U sredu je poseban dan. Imamo dva snažna pritiska u jednom danu. Hteli su nas slomiti, a samo su nas osnažili. Naziv protesta je "6.11. za 6,11". Protest je prijavljen. Dijalog nema alternativu, ignorisati socijalne partnere dok je štrajk u toku, sigurno nije dobra poruka zaposlenima u sistemu obrazovanja", rekla je.

foto: Beta/Hina/Admir Buljubašić

Dodala je da je odaziv na štrajk u osnovnim školama 96,81 odsto i da je "cirkularni" štrajk dobar model, što je velik odziv dokazao.

"Predsednik HDZ-a Andrej Plenković i predsednik HNS-a Ivan Vrdoljak uspešno su završili pregovore za čuvanje fotelja za vođenje i predsedanje Evropskom unijom. To je bila svrha, da sede u NSK u vreme predsedavanja. Očito su obe stranke zadovoljne. Ovih dana očekujemo da Plenković opet postane predsednik vlade i pozove nas na sastanak i pregovore o budućnosti naše domovine", rekao je Branimir Mihalinec, šef Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama.

Poručili su i da su spremno za nove pregovore, da žele da čuju mišljenje vlade, ali i da istovremeno dobiju priliku da iznesu svoje argumente i predloge.

"Tek nakon završetka pregovora moći ćemo govoriti o nekim konačnim predlozima i zaključcima", rekao je Mihalinec.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track