NOVI OBRT U SLUČAJU SMILJANE SRNEC: Evo koga je nazvala kada je otkriveno da je telo sestre Jasmine Dominić držala u zamrzivaču! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

brutalno

NOVI OBRT U SLUČAJU SMILJANE SRNEC: Evo koga je nazvala kada je otkriveno da je telo sestre Jasmine Dominić držala u zamrzivaču! (VIDEO)

Hrvatska -

Suđenje Smiljani Srnec (45), koja je optužena da je u leto 2000. godine ubila mlađu sestru Jasminu Dominić i sakrila telo u zamrzivač, nastavlja se na Županijskom sudu u Varaždinu.

Iskaz će dati sudski veštaci i svedok optužbe, a 14. novembra policajci Policijske uprave Međimurje koji su saslušani tokom istrage.

Nestanak Jasmine Dominić 2005. godine prijavila je njena majka Katarina, koja je u avgustu iste godine pronašla njene lične dokumente kojima je istekao rok važenja. Policija je proveravala i intervjuisala članove uže i šire porodice, kao i druge osobe koje su imale kontakt sa Jasminom. Tako je policajac rekao da ima informacije da ju je do 2005. godine, dok nije prijavljen njen nestanak, isključivo kontaktirala njena sestra Smiljana, koja je roditeljima rekla da je Jasmina imala dečka iz Francuske i da će zajedno raditi s njim.

Takođe im je rekla da su Jasmini ukrali mobilni, tako da dugo nije odgovarala. Policajac koji je proveravao navode o Jasmininom nestanku 2005. godine takođe je imao informacije da je kontaktirala sestru samo pre nego što je prijavila Jasminin nestanak. Smiljana je spomenula i svoju tetku koja živi u Španiji i istakla mogućnost da bi Jasmina mogla biti sa njom. Majka Katarina, koja je radila u Nemačkoj, raspitivala se da li je policija dobila bilo kakve informacije.

Policajac koji je radio na Jasmininom nestanku Smiljani je dao svoj službeni broj, ali odgovorio je tek 16. februara, kada je leš pronađen u zamrzivaču. Kako taj dan nije radio, primio ga je jedan policajac koji mu je preneo poruku od Smiljane da je pozove što je pre moguće. Preko telefona je Smiljana delovala uznemireno. Kada je policajac malo kasnije pozvao Smiljanu, nazvao ga je njen suprug Ivan Srnec i rekao da je policija bila u kući jer je u zamrzivaču pronađen leš. Policajac koji je takođe bio uključen u istrage Jasmininog nestanka 2005. godine obišao je kuću porodice Dominić u Palovcu i pregledao Jasmininu sobu, ali nije našao ništa sumnjivo.

Bilo je informacija da je Jasmina komunikativna osoba i dobra studentkinja, da pomaže drugima i upisuje fakultet, dok je Smiljana bila njena suprotnost. Naglasila je da je Smiljana ljubomorna na Jasminu. Pričalo se da je, nakon Jasmininog nestanka, otac Martin Dominić znao da pije i plače rekavši da mu nije jasno zašto Jasmina ne odgovara. Policijski podaci takođe pokazuju da je Smiljana početkom 2001. godine obavestila oca Martina da je Jasmina došla kuđi u Pavlovac s prijateljicom i starijim gospodinom uzela stvari i potom otišla. Ali, ta prijateljica je to negirala.

Jasmina je upoznala 1996. godine, kada su došli na studije na Fakultet političkih nauka u Zagrebu. Oni su se družili kao školski drugovi i bili u kontaktu, kako je rekla tokom istrage, sve do 1999. godine.

Kurir.rs/Večernji.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track