Najnovije vesti

RUSI PALI ZBOG PLJAČKE ZLATARE U SPLITU: Pružali otpor prilikom hapšenja, jedan pokušao da pobegne kroz prozor! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube Slobodna Dalmacija

akcija policije

RUSI PALI ZBOG PLJAČKE ZLATARE U SPLITU: Pružali otpor prilikom hapšenja, jedan pokušao da pobegne kroz prozor! (VIDEO)

Hrvatska

Splitska policija uhapsila je dvojicu Rusa (42) koji su zajedno s još jednom osobom koja je u bekstvu opljačkali zlataru Đonlić u središtu grada i kod kojih je pronađeno svih sedam kilograma zlata vrednih nešto više od milion evra, izvestila je policija u sredu.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su Rusi počinili krivično delo teške krađe kada su 4. novembra u Ulici Petra Kružića u središtu Splita provalili u zlataru tako što su otvorili zaštitna metalna vrata, potom razbili staklo na ulaznim vratima i ušli u zlataru iz koje su ukrali nakit te potom pobegli.

Kada je splitska policija u utorak uveče pokucala na vrata apartmana koji su Rusi još pre dve nedelje unajmili u Strožancu jedan od njih je pokušao pobeći skokom kroz prozor na prvom spratu, ali policija ga je uhapsila. Drugi Rus je davao otpor prilikom hapšenja zbog čega su nad obojicom upotrebljena sredstva za vezivanje i biber sprej.

Načelnik prve splitske policijske stanice Hrvoje Boban na konferenciji je odgovarajući na novinarska pitanja kazao da su im u hvatanju počinitelja pomogli i snimci s nadzorne kamere zlatare. Kazao je da su pratili svaki trag, proveravali sve informacije pa su sinoć uspešno uhapsili provalnike.

"Trenutno se u Strožancu obavlja pretraga apartmana u kojem smo pronašli počinioce. Pitanje je hoćemo li još nešto pronaći tokom te pretrage. S obzirom da smo ih juče uhapsili tek sada sledi pravo kriminalističko istraživanje da utvrdimo stvarne okolnosti njihovog dolaska. No, to je proces koji zahteva dugoročan rad policije", kazao je Boban i dodao da u apartmanu nisu pronašli nikakvo oružje.

Dodao je da će dalje kriminalističko istraživanje pokazati jesu li imali pomagače te mogu li se povezati s još nekim krivičnim delima, uglavnom imovinskim deliktima.

Pomoćnik načelnika za kriminalističku policiju Ivan Bradarić je rekao da znaju identitet treće osobe koja je u bekstvu. Otkrio je i da su Rusi u Hrvatsku ušli pre dva meseca, da su povremeno ulazili i izlazili iz zemlje te da se radi o većoj grupi osoba.

Postoji sumnja da su bili u više delova Hrvatske i da su odgovorni za još neka istovrsna krivična dela od kojih jedno na području Zagreba.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Printscreen/Youtube

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...