Najnovije vesti

BILA JE VAN SEBE, BEZ ZENICA I SA PENOM NA USTIMA: Svedok jezivo opisao svađu Smiljane Srnec sa sestrom koju je ubila i držala u zamrzivaču! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

horor

BILA JE VAN SEBE, BEZ ZENICA I SA PENOM NA USTIMA: Svedok jezivo opisao svađu Smiljane Srnec sa sestrom koju je ubila i držala u zamrzivaču! (VIDEO)

Hrvatska

Danas se na Županijskom sudu u Varaždinu nastavlja suđenje Smiljani Srnec optuženoj da je u leto 2000. godine u Palovcu ubila sestru Jasminu Dominić i njeno telo 19 godina držala u zamrzivač.

Na sudu će iskaze dati četvoro svedoka koji su poznavali porodice Srnec i Dominić. Jednom od svedoka je pre rasprave pozlilo, odnosno, imao je napad anksioznosti, zbog čega će svedočiti kasnije. Prva je na klupu za svedoke sela Sonja Šamarija koja je izjavila da poznaje celu porodicu. Ona i Jasmina odrasle su zajedno i dolazila im je u kuću. Bila je prijateljica sa sestrama od malih nogu,ali se preostala da druži sa Smiljanom jer su se posvađale. Ali, sporečkale su se i tokom rasprave.

Naime, Smiljana je insistirala na tome da joj svedok kaže zašto su se posvađale i da se tačno izjasni je li se posvađala s njom ili s njenom pokojnom sestrom Jasminom. Svedok je rekla da ne želi da komentariše svađu jer je to lična stvar. Smiljana je insistirala na tome da se Šamarija izjasni kada su se posvađale i je li baš od nje čula da je Jasmina u Francuskoj.

Svedoka je izjavila da se ne seća od koga je to tačno čula, a Smiljana Srnec je podsetila da nisu razgovarale od kada su se posvađale, a to je bilo 1994. godine, što je znatno pre jamininog nestanka. Svedočio je i Vladimir Markić, vlasnik kafića u kojem je početkom 2000.-te radila Smiljana Srnec. On je rekao kako je poznavao Smiljanu i oca Martina, dok Jasminu nije poznavao. Za njen nestanak čuo je od gostiju, ali ni s kim iz porodice o tome nije pričao.

Smiljanu je opisao kao 'živahnu, ali ništa posebno'. Za oca Martina je kazao kako nije često dolazio u lokal jer je radio u inostranstvu, ali kada bi došao, bio je za veseljak i hreo je da časti. Kada bi popio, bio bi veseo i za pesmu. "Znali smo zajedno da zapevamo. Nikada nije pričao o ćerkama", izjavio je te je dodao da ne zna da bi bio neugodan nakon što bi popio.

Na sudu je govorio i Boris Kocijan, rođak sestara. On je opisao jednu svađu između Jasmine i Smiljane. "Ja sam naišao dok je svađa već trajala. Mislim da su se tukle. Jasmina je samo istrčala i povikala: 'Beži, ubiće nas!'" izjavio je svedok. Na upit tužiteljke je li tada video Smiljanu, Kocijan je izjavio: "Video sam je. Bila je čudna. Teško mi je to opisati. Kao da nije bila svoja. Zenice nije imala, pena joj je bila na ustima, slina..."

Srnecova je optužena da je 2000. godine ubila sestru Jasminu (rođenu 1977. godine) zadavši joj najmanje pet-šest međusobno nezavisnih, jakih udaraca tupo-tvrdim predmetom koji nije pronađen.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...