Najnovije vesti

NAJTRAŽENIJEG HRVATA HAPSILA SRPSKA POLICIJA: Dva puta opljačkao istu banku u Šibeniku, a pao u okolini Novog Sada
Foto: Printscreen Europol

dolijao

NAJTRAŽENIJEG HRVATA HAPSILA SRPSKA POLICIJA: Dva puta opljačkao istu banku u Šibeniku, a pao u okolini Novog Sada

Hrvatska

Odeljenje za ciljane potrage i precizno lociranje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske, FAST tim Hrvatska, u saradnji s FAST jedinicom Republike Srbije i Policijskom upravom Novi Sad uspeo je da locira jednog od najtraženijih hrvatskih begunaca, hrvatskog državljanina Bojana Dragičevića (38), koji je u četvrtak uhapšen na području Novog Sada, saopštio je hrvatski MUP.

On je 2005. godine 2 puta opljačkao poslovnicu iste banke u Šibeniku, uz pomoć pomagača i plastičnog pištolja.

Nakon 7 godina bega uhvaćen je u Bosni i Hercegovini i izručen Hrvatskoj. Dobio je 4 godine i 2 meseca zatvora u zatvoru Lepoglava, ali je uspeo da pobegne.

Ipak, istog dana je pronađen u popodnevnim satima i vraćen. U aprilu 2014. godine premešten je iz Lepoglave u zatvor u Puli, odakle je uspeo da pobegne.

Inače, nalazi se na European most wanted listi od 2016. godine na kojoj su objavljeni najtraženiji begunci Evrope, s obzirom na to da se radilo o izrazito opasnom i nasilnom beguncu.

Od 2014. godine aktivno se tragalo za njim te je ostvarena kontinuirana operativna policijska saradnja s FAST jedinicom Republike Srbije i Jedinicom za ciljane potrage MUP-a RS (BiH) te FAST jedinicama Republike Slovenije, Austrije, Kraljevine Švedske, Holandije i US Marshals Service, a s ciljem lociranja i njegovog hapšenja.

Operativnom policijskom saradnjom i pravovremenom razmenom informacija prikupljena su saznanja da bi se Dragičević mogao skrivati na području Republike Srbije ili Bosne i Hercegovine. Usmerenom razmenom informacija i intenzivnim merama traganja Dragičević je lociran na području Republike Srbije, gde je i uhapšen.

(Kurir.rs/Index.hr/Pink/Foto: Printscreen Europol)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...