HOROR U POREČU: Poginuo bagerista na gradilištu! Na njega se srušilo čak 3 sprata oronulog hotela! (FOTO)
Foto: Čitalac 24sata.hr

tragedija

HOROR U POREČU: Poginuo bagerista na gradilištu! Na njega se srušilo čak 3 sprata oronulog hotela! (FOTO)

Hrvatska -

Na gradilištu hotela u Poreču poginuo je bagerista. Nastradao je muškarac srednjih godina sa porečkog područja.

Upravljao je bagerom na gradilištu hotela u turističkom naselju Borik u Poreču kada se na njega, prema pisanju 24sata.hr, srušilo čak tri sprata oronulog hotela.

Bageristi A.M. iz Funtane, mesta svega nekoliko kilometara udaljena od Poreča nije bilo spasa, poginuo je na mestu nesreće.

Iako su mu kolege odmah priskočile u pomoć, pa su bagerima uklonili deo armirano betonskih komada, videvši uništenu kabinu u kojoj je bio nesrećni radnik, bilo im je jasno da mu nikako ne mogu pomoći.

foto: Čitalac 24sata.hr

Telo nesrećnog radnika, koje je izvučeno ispod ruševina, prevezeno je na odeljenje patologije pulske Opšte bolnice radi obdukcije. Da se nesreća dogodila potvrdili su i u policiji.

Dan nakon tragedije kompletno gradilište bilo je zatvoreno.

"Policija je u 15:45 primila dojavu da se na gradilištu hotela na području Poreča srušio zid na bager i osobu koja je upravljala bagerom. Osoba je, na žalost, preminula na mestu događaja.

Njegovo telo prevezeno je u pulsku bolnicu zbog obdukcije. Policijski službenici su obavili uviđaj zajedno s nadležnim državnim tužiocem, na mestu događaja bio je i inspektor zaštite na radu, sve okolnosti događaja se i dalje utvrđuju", kazali su iz policije.

foto: Čitalac 24sata.hr

Tokom pokušaja akcije spašavanja, intervenisali su i porečki vatrogasci, došla je i Hitna medicinska pomoć, policija... No sve je bilo uzalud.

Skrhani kolege bageristi i ostali koji su zatekli se tada na gradilištu bili su u šoku, i niko nije imao imalo snage o tragediji nešto više da kaže za hrvatske medije.

Kazali samo kako se u jednome trenu čuo prasak i lupnjava, podigla se prašina, i mašina je sa čovekom bila je ispod tone materijala. Policija i inspekcija zaštite na radu i dalje ispituje zbog čega je i kako došlo do urušavanja, kao i da li se sve moglo da se spreči.

Nesreća se dogodila na gradilištu hotela koji radnici ruše kako bi se do 2020. godine izgradio veliko odmaralište. Okolnosti i pojedinosti teške nesreće biće poznate tokom dana.

Kurir.rs/24sata.hr/Index.hr

Foto: Čitalac 24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja