Najnovije vesti

KOLINDA ŠOKIRANA ZBOG ŠVERCA ORUŽJA U HRVATSKOJ VOJSCI: Ne može biti ni najmanje tolerancije na ovakve postupke
Foto: Profimedia

vojna afera

KOLINDA ŠOKIRANA ZBOG ŠVERCA ORUŽJA U HRVATSKOJ VOJSCI: Ne može biti ni najmanje tolerancije na ovakve postupke

Hrvatska

Predsednica Kolinda Grabar Kitarović zabrinuta je zbog najnovijeg incidenta u Hrvatskoj vojsci, povezan sa švercom oružja, uz poruku da takve pojave smatra neprihvatljivim i nedopustivim i da će insistirati na utvrđivanju svih propusta i njihovom sankcionisanju.

U saopštenju iz Kabineta hrvatske predsednice, koja je i vrhovni komandant Oružanih snaga, stoji da je ona zabrinuta što je do takvih događaja uopšte moglo da dođe.

"Radi se o ozbiljnom incidentu koji je obuhvatao celi niz nezakonitih i nevojničkih postupaka pojedinaca iz sastava 93. vazdušne baze", navodi se u saopštenju i poručuje da Grabar Kitarović neće dozvoliti da pojedinci ovakvim postupcima ukaljaju ugled Hrvatske vojske.

Upravo da bi se sačuvao ugled Hrvatske vojske, čiji pripadnici u ogromnoj većini svoje dužnosti obavljaju časno, profesionalno i besprekorno, moraju se razjasniti sve pojedinosti ovog događaja, uključujući i eventualne propuste na liniji rukovođenja i komandovanja, navodi se u saopštenju sa Pantovčaka.

"Ne može biti ni najmanje tolerancije na ovakve postupke", poručeno je.

Ističe se da je nedvosmisleno potrebno utvrditi krivičnu odgovornost umešanih pripadnika Hrvatske vojske, kao i odgovornost drugih pripadnika na liniji komandovanja, ako su svojim postupcima ili propustima u rukovođenju i komandovanju doprineli nastanku ovog, kako se navodi, nemilog događaja.

"Predsednica Republike očekuje najoštrije sankcionisanje, kao primerenu kaznu za počinjena dela i jasnu poruku javnosti da Hrvatska vojska u svojim redovima neće tolerirati ovakve postupke", poručeno je takođe.

Poručeno je i da će Grabar Kitarović, kao vrhovni komandant, insistirati na utvrđivanju svih mogućih propusta koji su doveli do ovakvih događaja, na njihovom sankcionisanju i trenutnom otklanjanju.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Profimedia)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...