NOVA BRUKA ZADARSKIH POLICAJACA: Uhvatili pa pustili pijanog vozača koji ne bi smeo da vozi ni bicikl (VIDEO)
Foto: Screnshot

sramota

NOVA BRUKA ZADARSKIH POLICAJACA: Uhvatili pa pustili pijanog vozača koji ne bi smeo da vozi ni bicikl (VIDEO)

Hrvatska -

Među zadarskim policajcima širi se video poprilično zabrinjavajućeg sadržaja. Na videu koji traje oko dva minute, dvojica policajaca snimaju vozača koji je vozio u alkoholiziranom stanju.

Do takvog zaključka, može se doći, nakon što policajac u videu pita vozača koliko je popio, na što mu ovaj odgovara – „gajbu piva.“ Policajci iz „presretača“ nose civilnu odeću, a vozača očigledno snimaju privatnim mobilnim. Ovim policijskim službenicima očigledno je bio zabavan razgovor s vozačem, kojem su prema tvrdnjama iznesenim u videu, izmerili neverojatnih 2,80 promila alkohola.

Posebno šokantno je to da policajci izgleda puštaju vozača da nastavi dalje s vožnjom, što je opasna, ako ne i protivzakonita odluka. Zanimljivo je i da se ovaj video pojavio, nedugo nakon afere „zviždač“ u zadarskoj policiji.

Prema tvrdnjama Nacionalnog sindikata policije, kao i njegovog advokata Branka Šerića, optuženi policajac, nije novinarima poslao snimak, niti tužakao bivšeg zamenika direktora MUP-a, Josipa Ćelića, zbog slučaja zataškavanja prebrze vožnje. Novi snimak iz Zadarske policijske Uprave, na kojoj se policajci iz „presretača“ zabavljaju dok ispituju vozača u alkoholiziranom stanju, možda baci i novo svetlo na ova zbivanja.

Kurir.rs/Dnevno.hr Foto:Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track