SIN HRVATSKOG GENERALA PAO U ZAGREBU: Mario Korade učestvovao u pucnjavi, otac mu se ubio posle masakra (VIDEO)
Foto: Printscreen 24sata.hr

opasno

SIN HRVATSKOG GENERALA PAO U ZAGREBU: Mario Korade učestvovao u pucnjavi, otac mu se ubio posle masakra (VIDEO)

Hrvatska -

Hrvatska policija je zbog pucnjave u Sesvetama privela Marija Koradea, sina pokojnog generala Ivana.

U Ulici Ljudevita Posavskog, kod Millenium centra koji je pre nekoliko godina gotovo u potpunosti izgorio u požaru, večeras je došlo do pucnjave, a trenutno nema informacija o žrtvama.

U policiji su potvrdili kako je do pucnjave došlo u Ulici Ljudevita Posavskog i da je uhapšen 30-godišnji muškarac, a trenutno se utvrđuju sve okolnosti događaja.

Navodno je prvo došlo do svađe, nakon čega se čulo više pucnjeva, a Korade se dao u beg. Par sati nakon pucnjave na mjesto događaja došli su i vatrogasci.

Mario Korade inače je dobro poznat policiji. Nedavno je izašao iz zatvora u Glini.

2016. godine osuđen je na 2 godine i 2 meseca zatvora zbog pretnje i protivpravnog oduzimanja slobode, iznude i sprečavanja dokazivanja. Prema optužnici, Korade je u januaru 2015. napao i lišio slobode dvojicu braće i njihovog suseda koji su u blizini njegovog imanja u Velikoj Veternički sjekli stabla. Korade ih je navodno i tukao i pretio pištoljem.

Još 2009. bio je osuđen na 20 dana zatvora, uslovno na godinu dana, zbog pretnji nevenčanoj supruzi i njezinoj majci. Njegov otac Ivan ubio se 2008. godine nakon krvavog pohoda u kojem je ubio petero ljudi.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Printscreen 24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track