Najnovije vesti

STRAVIČNI DETALJI IZNETI NA SUĐENJU SMILJANI SRNEC: Jasmina je ubijena sekirom?! Krvarila je i umrla nakon 10 minuta!
Foto: Youtube/Printscreen

jezivo

STRAVIČNI DETALJI IZNETI NA SUĐENJU SMILJANI SRNEC: Jasmina je ubijena sekirom?! Krvarila je i umrla nakon 10 minuta!

Hrvatska

Na Županijskom sudu u Varaždinu danas je nastavljeno suđenje Smiljani Srnec. Prema nalazu i mišljenju sudsko-medicinskog veštaka prof. dr Josipa Škavića proizlazi da se telo njene sestre Jasmine Dominić nalazilo u krajnje neprirodnom položaju.

Prema gore je bio okrenut i izložen prednji deo karlice i polnog organa i prednja strana natkolenice, a potkolenice savijene u kolenima bile su usmerene sa stopalima prema dnu zamrzivača.

foto: Facebook/Printscreen

"Telo je presavijeno u predelu struka uz delimično rotiran gornji deo tela tako da se žrtva Jasmina Dominić na dno zamrzivača oslanjala levom stranom lica, prednjim levim delom grudnog koša i levog ramena te levom rukom, dok joj je desna ruka bila savijena u laktu i ručnom zglobu te se nalazila ispod natkolenica", navodi se u mišljenju veštaka koji je utvrdio da je Jasmina Dominić umrla nasilnom smrću usled višestrukih preloma kostiju svoda i baze lobanje s povredom mozga.

Obdukcijom su utvrđene izvanredno opsežne povrede glave u predelu leve strane čela i lica.

foto: Profimedia/Youtube

Raspored opsežnih povreda na relativno maloj površini tela, na šta upućuje praksa, nastaje kod osoba koje se tokom povređivanja nalaze u nekom pasivnom fiksiranom položaju, najčešće ležeći na podlozi, pri čemu je povređeni deo glave, u konkretnom slučaju, leva strana glave, čela i lica okrenuta prema osobi koja zadaje povrede, dok je suprotni deo glave oslonjen o podlogu.

Povrede glave nastale su s najmanje pet do šest udaraca tupotvrdog predmeta.

Prelom kostiju lobanje kakav je zadobila rezultira gubitkom svesti, a smrt u pravilu nastupa u kratko vreme nakon povređivanja, pri čemu se može raditi o nekoliko do najviše deset minuta. Žrtva je krvarila, ali ne može se utvrditi koliko je tačno krvi izgubila.

Nadalje, iz nalaza sudsko-medicinskog veštaka proizlazi da je pretpostavljeno sredstvo zadavanja povreda sredstvo koje ima ivicu i ploču veće kontaktne površine te je to sredstvo trebalo imati neku određenu, verovatno značajniju težinu.

Naime, rane nagnječine leve strane čela i levog usnog ugla nastale su kombinacijom ivice i ploče, dok su povrede levo slepoočno te u predelu leve lične kosti i leve strane kosti donje vilice nastale delovanjem ploče.

Kao takvo sredstvo može poslužiti ušica sekire ili bilo kakvo slično sredstvo koje poseduje ivicu i ploču. Na temelju izgleda povreda kod žrtve nije moguće govoriti o jednom tačno određenom sredstvu povređivanja. Isključio je čekić kao sredstvo povređivanja.

Kurir.rs/Večernji.hr/24sata.hr

Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...