Najnovije vesti

KOLINDA O SVOM BORAVKU U BIH: Ne prihvatam podlu floskulu da se Hrvatska meša u unutrašnja pitanja druge države!
Foto: Profimedia

poslala poruku

KOLINDA O SVOM BORAVKU U BIH: Ne prihvatam podlu floskulu da se Hrvatska meša u unutrašnja pitanja druge države!

Hrvatska

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović poručila je da ne prihvata, kako je navela, podlu floskulu o tome da se Hrvatska meša u unutrašnja pitanja te države i da neće dopustiti da BiH "prisvaja jedan narod".

Grabar Kitarović, koja je i kandidat za još jedan mandat na Pantovčaku, boravila je pre dva dana u Mostaru i tom prilikom gostovala na Radio Vitezu, gde je ponovila da neće stati dok se ne izbori za promenu, kako je rekla, sramotnog izbornog zakona u BiH.

"Neću stati dok ne izborimo promenu sramotnog izbornog zakona koji diskriminise naš narod. Na tome radimo i u tome ćemo uspeti. Ne prihvatam podlu floskulu o tome da se Hrvatska meša u unutarnja pitanja druge države. Ustav Republike Hrvatske nam nalaže brigu o našem narodu u Bosni i Hercegovini", kazala je Grabar-Kitarović, preneo je sarajevski portal Klix.

Predsednica je rekla i da Hrvatska prema Dejtonskom mirovnom sporazumu, čiji je Aneks 4 Ustav Bosne i Hercegovine, ima obavezu da brine o stabilnosti Bosne i Hercegovine, a te stabilnosti, tvrdi ona, nema bez punog ostvarenja prava Hrvata u BiH.

"Oni koji narušavaju prava Hrvata su oni koji destabiliziraju Bosnu i Hercegovinu, državu u koju se toliko zaklinju. U meni vi, Hrvati Bosne i Hercegovine, uvek imate prijatelja i saveznika, u mom kabinetu ste uvjek dobrodošli, za razliku od onih dugih 15 godina moje dvojice prethodnika, 2000.-2015. A neki drugi? Oni bi najrađe da ne glasate, jer znaju da vaše poverenje nikad neće imati", rekla je hrvatska predsednica.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...