NASTAVLJA SE ŠTRAJK PROSVETARA U HRVATSKOJ: Ni posle maratonskih pregovora nije postignut dogovor!
Foto: Profimedia

sve po starom

NASTAVLJA SE ŠTRAJK PROSVETARA U HRVATSKOJ: Ni posle maratonskih pregovora nije postignut dogovor!

Hrvatska -

U Hrvatskoj se danas nastavlja štrajk u školama pošto ni sinoć, posle maratonskih pregovora, nije postignut dogovor predstavnika obrazovnih sindikata i hrvatske vlade.

Predsednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec izjavio je da će pregovori danas biti nastavljeni.

Ubrzo je potom saopšteno da je, zbog nastavka pregovora, hrvatski premijer Andrej Plenković otkazao učešće konferenciji o klimatskim promenama UN u Madridu, prenela je Hina.

Mihalinec nije u izjavi novinarima izneo detalje pregovora koji su trajali šest i po sati, već je samo kratko rekao da je zaključeno da je "potrebno još malo vremena za razgovor" i da se "danas očekuje završetak (pregovora)".

On je potvrdio da se štrajk u školama, koji traje već 35 dana, nastavlja.

I u petak je trosatni sastanak Plenkovića sa predstavnicima sindikata u obrazovanju prekinut bez dogovora.

Tada je objavljeno da je 90 posto prosvetnih radnika na sindikalnom referendumu odbilo Vladinu ponudu o povećanju plata u idućoj godini , uz rast osnovice za 6,12 odsto svima u javnim službama.

Plenković smatra da se s prosvetnim sindikatima sve moglo rešavati i bez štrajka, kao i da je Vlada ne samo za kompromis nego da je i dala paket za dugoročno rešenje.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track