KOLINDA O PREDSEDNIČKIM IZBORIMA U HRVATSKOJ: Škoru i Milanovića ne posmatram kao konkurenciju!
Foto: EPA/ETIENNE LAURENT

kampanja

KOLINDA O PREDSEDNIČKIM IZBORIMA U HRVATSKOJ: Škoru i Milanovića ne posmatram kao konkurenciju!

Hrvatska -

Aktuelna predsednica Kolinda Grabar Kitarović najavila je da će danas Državnoj izbornoj komisiji podneti potpise podrške svojoj kandidaturi.

Kako kaže, ako prođe u drugi krug, predsedničkih izbora ni Miroslava Škoru ni Zorana Milanovića ne posmatra kao konkurenciju.

"Ne želim da ova kampanja bude svađa, nego sučeljavanje programa za ono što svako od nas želi i može realno da učini", rekla je Grabar Kitarovićeva u intervjuu za Medija servis.

Saglasna je da je tokom pet godina mandata imala propusta i grešaka, kao i, kako je rekla, svaki čovek koji radi.

"Ako zakopate glavu u pesak i ništa ne radite, nećete ni grešiti i to je najlakše. I to bi meni bilo najlakše. I meni bi bilo najlakše da sam kroz ovih pet godina išla kako ide voda na mlin", rekla je Grabar Kitarovićeva.

Povodom objavljivanja fotografije generala Slobodana Praljka na društvenim mrežama povodom dvogodišnjice njegove smrti, rekla je: "In memoriam jednom hrvatskom generalu i neću dalje da objašnjavam".

Podsetila je da se radi o osuđenom ratnom zločincu.

"Neću dalje da objašnjavam. On se borio za prava hrvatskoga naroda, odslužio je ono za što je osuđen. Dogodilo se što se dogodilo. Veliki propust haškog suda. Neću to dalje komentirati", rekla je Grabar Kitarovićeva.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA/ETIENNE LAURENT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track