Najnovije vesti

KAMPANJA U PUNOM JEKU: Škoro i Milanović opleli po Plenkoviću, a evo kako im je hrvatski premijer odgovorio!
Foto: Beta/ Admir Buljubašić

hrvatski predsednički izbori

KAMPANJA U PUNOM JEKU: Škoro i Milanović opleli po Plenkoviću, a evo kako im je hrvatski premijer odgovorio!

Hrvatska

Predsednička kampanja, koja je zvanično počela prošle sedmice u Hrvatskoj se zahuktava, a u nju se aktivno uključio i premijer Andrej Plenković, koji podržava aktuelnu predsednicu Kolindu Grabar Kitarović i zbog toga je često meta napada dvojice, za sada, vodećih protivkandidata.

Plenković, koji je i predsednik vladajućeg HDZ najpre je žestoko uzvratio kandidatu Miroslavu Škori, koji ga je na svom skupu u Zagrebu juče optužio da je izdao stranku i Franju Tuđmana, ali i kandidatu Zoranu Milanoviću, koji je za njega rekao da je 90-tih premijer imao i, kako je rekao, najgore moguće mišljenje o prvom hrvatskom predsedniku.

Prema Plenkoviću, glas za Škoru na predsedničkim izborima je, kaze, za Milanovića i najuticajniju opozicionu SDP.

foto: EPA

"Svi koji dele vrednosti Tuđmanovog HDZ-a glasa će za Kolindu Grabar-Kitarović", rekao je Plenković i dodao da dok je dva minuta gledao Škorin nastup, delovalo m je kao neka, kako je rekao, paraodija na Večernju školu.

"Večernja škola je zabavna, ovo je loše. Čovek puno bolje peva nego što govori", rekao je Plenković, prenosi zagrebačka N1 tv.

Rekao je da HDZ-ovcima ne treba niko da kaže za koga će glasati, jer će oni glasati za Kolindu Grabar-Kitarović.

foto: Profimedia

Milanović je ovog vikenda rekao da je Plenković devedesetih imao najgore moguće mišljenje o Tuđmanu.

"To je neiskreno. Moj pozdrav i razdragani mah novom ljubitelju Franje Tuđmana. Znamo ko je Plenković. On o Tuđmanu ima najgore moguće mišljenje, lošije nego ja“, rekao je Milanović o Plenkoviću koji se, kako je rekao, kao šef HDZ-a svakodnevno poziva na Tuđmana.

Plenković mu je danas uzvratio i rekao da su Milanovića 90-ih zvali onim koji hvata krivine.

foto: Youtube/Printscreen

"Milanović je čovek na kojeg smo 90-ih gledali u Ministarstvu kao na čovjeka koji hvata krivine. Rekao bih da je u kampanju ušao s lošim karakterom, neistinom i bez programa", rekao je Plenković, prenosi N1.

Kurir.rs/Tanjug

Foto:Beta/ Admir Buljubašić

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...