Najnovije vesti

DAVID JE IZBO TRUDNU KRISTINU 88 PUTA, PA PLAKAO NA SUDU: Nikada nisam hteo da joj oduzmem život, kajaću se dok sam živ!
Foto: Foto, Printscreen Dalicom TV

svirepo ubistvo

DAVID JE IZBO TRUDNU KRISTINU 88 PUTA, PA PLAKAO NA SUDU: Nikada nisam hteo da joj oduzmem život, kajaću se dok sam živ!

Hrvatska

David Komšić, optužen za brutalno ubistvo trudne Kristine Krupljan (18), rekao je na suđenju da mu je krivo što je počinio zločin.

"Nikada nisam nameravao da Kristini oduzmem život. Svestan sam da sam uništio i živote dve porodice, njene i svoje i kajem se i kajaću se dok sam živ", rekao je David Komšić koji je videolinkom iz zatvora u Lepoglavi pratio sednicu Vrhovnog suda na kojoj se odlučivalo o žalbama na presudu kojom je nepravosnažno osuđen na 25 godina zatvora zbog teškog ubistva osamnaestogodišnje Kristine.

Dok se obraćao sudskom veću u sudnici su plakale i njegova majka Olivera i majka ubijene Kristine, Vesna.

"Ja se celog događaja i ne sećam, a nakon tog tragičnog događaja preduzeo sam sve radnje kako bi se pomoglo Kristini. Svakim danom mi je sve teže da se nosim s tim što sam Kristini oduzeo život. Devojci koji sam voleo i koja mi je bila sve u životu", kroz suze je govorio Komšić.

Podsetimo, Kristina je svirepo ubijena 22. februara 2017. godine, sa 88 uboda nožem. Zločin se dogodio u u zagrebačkom naselju Peščenica, ispred Kristininog ulaza. David je nasrnuo na Kristinu u njenom automobilu i to nakon što mu je rekla da je trudna sa drugim.

David je sa suvozačevog mesta pritisnuo Kristinu na vozačko sedište kako ne bi mogla da se oslobodi i pomera i nožem joj je zadao sedamdesetak ubodnih i ubodno-reznih rana, te petnaestak reznih rana po telu i glavi. Izbo ju je ukupno 88 puta.

Potom je pobegao s mesta ubistva, ali se ubrzo nakon toga predao u policijsku stanicu.

Majka ubijene devojke tvrdila je tada kako su osumnjičenog bezuspešno više puta prijavljivali, ali u policiji su rekli da su, kao i svakom drugom slučaju postupali svaki put kada je od njih zatražena intervencija.

Tokom suđenja odbrana je pokušavala da umanji Komšićevu odgovornost tvrdeći da ga je Kristinino ponašanje tokom dužeg vremena dovelo do "stanja dugotrajne patnje i razdraženosti".

Advokat je u završnim rečima isticao da se na njegovog klijenta treba primeniti blaža kazna, odnosno da ga osude zbog usmrćenja, a ne teškog ubistva i da se na njega primeni maloletničko pravo jer je bio mlađi punoletnik.

Nije prvi put da plače pred sudijama

Komšić se i tokom prethodnog ročišta videolinkom uključio i plakao pred sudskim većem.

"Žao mi je što sam Kristini i njenom detetu oduzeo pravo na život. S njom sam proveo pet najlepših godina svog života. Ne prođe ni dan da je se ne setim. Setim je se svakog jutra, svakog dana i svake večeri pre nego što idemk da spavam. Kad god čujem pesmu koju smo voleli ili se setim filma koji smo gledali zajedno, dao bih svoj život da vratim njen", rekao je u martu ove godine.

Vrhovni sud mu je nakon toga smanjio kaznu s 30 na 25 godina zatvora.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Printscreen Dalicom TV

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...