POVAMPIRILE SE USTAŠE ŠIROM HRVATSKE: Uništavaju ćirilične plakate i dopisuju jezive poruke i vešala (FOTO)
Foto: Facebook/Printscreen

žele smrt pupovcu

POVAMPIRILE SE USTAŠE ŠIROM HRVATSKE: Uništavaju ćirilične plakate i dopisuju jezive poruke i vešala (FOTO)

Hrvatska -

U Zagrebu su uništena još dva velika ćirilična plakata predsedničkih kandidata sa imenima i sloganima Kolinde Grabar-Kitarović i Miroslava Škore.

Plakate sa likovima troje predsedničkih kandidata, Kolinde Grabar-Kitarović, Zorana Milanovića i Miroslava Škora i njihovim sloganima na ćirilici organizovalo je Srpsko narodno veće u okviru kampanje "Da se bolje razumemo" i skidanja stigme sa srpskog jezika i ćiriličnog pisma.

Na Slavonskoj aveniji, na zagrebačkom Žitnjaku, uništen je još jedan ćirilični plakat s imenom predsednice i sloganom 'Predsednica. Jer Hrvatska zna!' napisanim na ćirilici.

Nepoznati počinilac dodao je ime Milorada Pupovca i crtež vešala, što je još jedan otvoreni poziv na linč i pretnja ubistvom predsednika SDS S i poslanika u hrvatskom saboru.

foto: Facebook/Portal Novosti

Kada je reč o plakatima Miroslava Škore, i u Splitu je uništen ćirilični natpis tako što je prvo sve prekrečeno belom bojom, a zatim su dopisane poruke: 'Milorade, neka, neka, ustaški te logor čeka', 'Povampirene ustaše', 'Ubi Srbina'.

Na susednom plakatu, koji nije SNV-ov, napisali su 'Maxovi mesari', 'Samo krvi četnika iz Knina', 'Srbe na vrbe' i 'Je*emo vam majku srpsku'. U Rijeci je, pak, prebrisan sav sadržaj napisan na ćirilici.

Isti mrzilački sadržaj, kao ovaj s plakata Kolinde Grabar-Kitarović u Zagrebu, i reklo bi se - isti potpis, poslednjih nekoliko dana kruži glavnim gradom.

Grafite postavljene u Zagrebu u petak je osudio Tomislav Žigmanov, predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini.

"Sinoć sam u telefonskom razgovoru s kolegom Miloradom Pupovcem najoštrije osudio najnovije pretnje upućene njemu kao političkom prvaku Srba u Hrvatskoj te mu pružio punu podršku i iskazao solidarnost. Uvek moramo biti na strani pravde i humanosti", napisao je Žigmanov na Tviteru.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Facebook/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track