UHAPŠENI MUŠKARCI KOJI STOJE IZA MAFIJAŠKE LIKVIDACIJE U OMIŠU: Ubica prišao Karmelinu i sasuo u njega 6 metaka
Foto: Profimedia

istraga se bliži kraju

UHAPŠENI MUŠKARCI KOJI STOJE IZA MAFIJAŠKE LIKVIDACIJE U OMIŠU: Ubica prišao Karmelinu i sasuo u njega 6 metaka

Hrvatska -

Splitska policija uhapsila je dva muškarca u Omišu za koje se sumnja da su naručili i organizovali ubistvo Karmelina Fistanića (38) 9. novembra ove godine u tom gradu. Uz njih, uhapšen je i ubica.

Nezvanično, privedeni su Jerko Pirić za kojeg se smatra da je naručio ubistvo svog bivšeg poslovnog partnera, saučesnik Vlado Zolota i Stipe Ringvald, osuđivani šibenski kriminalac zbog sumnje da je ispalio najmanje šest hitaca u Fistanića.

Policija je uspela da dođe do odbačenog skutera za koji je utvrđeno da je ukraden u Splitu u avgustu ove godine. Veštačenjem je na skuteru pronađen DNK pokojnog Fistanića i to je bio dovoljno da se krene u akciju.

Kako se saznaje, Jerko Pirić je uz pomoć prijatelja Zolote, vlasnika nekoliko ugostiteljskih objekata u Omišu, organizovao ubistvo, pronašli su apartman u koji su smestili ubicu i koji mu je služio kao baza. Ukrali su skuter i ubici nabavili oružje.

9. novembra se na Jadranskoj magistrali u Omišu dogodilo brutalno ubistvo nasred ulice.

Fistanić je u trenutku ubistva s devojkom sedeo u automobilu. "Folksvagenu" je prišao ubica na motoru i kroz otvoreni prozor ispalio najmanje jedan hitac u vrat Karmelinu koji je na mestu preminuo.

Sve je od početka izgledalo kao profesionalna likvidacija.

Inače, Fistanić je bio vlasnik bič bara koji je izgoreo pre tri godine, na početku udarne turističke sezone. Tada se pisalo kako nije isključeno da je požar podmetnut i kako je navodno objekat duže vreme bio predmet imovinsko-pravnih sporova između suvlasnika.

Osim toga, nije se u medijima spominjao kao deo kriminalnog miljea pa je motiv ovakve egzekucije velika nepoznanica.

Njegov školski drug za Slobodnu Dalmaciju je ispričao da je imao problema s kafićem na plaži, ali i da je bio problematičan.

"Ceo je život bio problematičan, još u školskim danima nije mu bilo strano da se potuče. Bio je jak i snažan. Znam da je dve godine proveo radeći u Norveškoj, a pričalo se da ga je partner s kojim je otvorio kafić zeznuo za neku lovu dok je ovaj bio gore", kazao je.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track