KOD HRVATA SA TETOVAŽOM NA ČELU NAŠLI DROGU I MUNICIJU: Otkriveno i šta je bio motiv surove likvidacije u Omišu
Foto: Facebook/Rat Cat

ubica imao više od 100 krivičnih prijava

KOD HRVATA SA TETOVAŽOM NA ČELU NAŠLI DROGU I MUNICIJU: Otkriveno i šta je bio motiv surove likvidacije u Omišu

Hrvatska -

Hrvatska policija uhapsila je u četvrtak tri muškaraca zbog sumnje da su umešani u surovu likvidaciju Karmelina Fistanića u Omišu. Među uhapšenima je i Stipe Ringvald (47), koji se sumnjiči da je žrtvu overio sa šest hitaca u glavu.

Kako su naveli, radi se o "nezapamćenoj, brutalnoj, bezobzirnoj likvidaciji", a istraga se nastavlja. Do sada su sprovedena 22 pretresa, i pronađena je odeća koja se dovodi u vezu sa ubistvom.

Pretresom stana u Šibeniku kod osumnjičenih policija je pronašla 42,3 grama kokaina, 125 grama hašiša, 9,34 amfetamina i 41 komad municije.

Profil osumnjičenih su dobili iz razgovora sa devojkom koja je kobnog dana bila sa Fistanićem u vozilu i drugim svedocima. Tako su i došli do podataka o motociklu koji je korišćen prilikom ubistva.

"Između žrtve i jednog od osumnjičenih postoji sudski spor. Žrtva je tražila naknadu štete od oko 500.000 kuna", saopštili su iz policije.

Podsetimo, Fistanić je ubijen početkom novembra. Ubica mu je prišao motorom i upucao ga sa više hitaca u glavu dok je sa devojkom sedeo u automobilu koji je bio parkiran uz Jadransku magistralu. Nakon napada ubica je pobegao.

Posle opsežne istrage uhapšeni su Stipe Ringvald, nekadašnji prvak na moto-trkama i čovek sa ozbiljnim policijskim dosijeom, kao i Jerko P. i Vlado Z.

Policija je pronašla i motocikl koji je korišćen u likvidaciji. Utvrđeno je da je ukraden u Splitu u avgustu ove godine. Kako se sumnja, uhapšeni Jerko je uz pomoć Vlada, organizovao ubistvo, pronašli su apartman u koji su smestili Ringvalda i koji mu je služio kao baza. Oni su navodno organizovali i krađu skutera te su Ringvaldu dali i oružje.

Uhapšeni Ringvald, koji je u Šibeniku poznat i po neobičnoj tetovaži svastike i Davidove zvezde na čelu, od ranije je poznat policiji zbog trgovine drogom, nasilja i drugih krivičnih dela.

Kurir.rs/Dnevnik.hr/24sata.hr

Foto: Facebook/Rat Cat

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track