POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV IVICE TODORIĆA! On poručuje: Ovo neće sprečiti suđenje Plenkoviću!
Foto: Profimedia

OGLASIO SE NA SVOM BLOGU

POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV IVICE TODORIĆA! On poručuje: Ovo neće sprečiti suđenje Plenkoviću!

Hrvatska -

Bivši vlasnik Agrokora, Ivica Todorić, poručio je danas da potvrđivanje optužnice protiv njega ''neće sprečiti buduće suđenje premijeru Andreju Plenkoviću''.

Todorić je to napisao na svom blogu, neposredno nakon što je optužno veće Županijskog suda potvrdilo optužnicu protiv njega i njegovih saoptuženika za višemilionske privredne malverzacije.

''Žao mi je što danas u Republici Hrvatskoj moć mašinerije Andreja Plenkovića ne završava samo na koruptivnoj mreži otimanja privatne imovine. Iskreno mi je žao što pojedine sudije nisu uspele da se otmu zagrljaju i pritisku hibridne Plenkovićeve vlasti koja se svakim danom sve više urušava pod pritiskom protivpravnosti, kriminala i izdaje nacionalnih interesa'', napisao je Todorić na svom blogu.

Istakao je da je potvrđivanje optužnice protiv njega politički akt koji ''podržava prikrivanje najveće pljačke izvedene od onih koji danas kontrolisu pojedine sudije i sudove''.

foto: Profimedia

Todorić smatra da je optužnica pokušaj njegovog ''diskvalifikovanja kao političkog protivnika koji je razotkrio najveću korupcijsku aferu u istoriji ovog dela Evrope pa i šire''.

Todorić je naveo i da je ta optužnica pravno potpuno neosonovana i bez ijednog dokaza, kao i bez bilo kakve, kako kaže, njegove odgovornosti.

Dodao je da će uprkos tome poštivati zakon i odluku suda.

foto: Profimedia

''Moje optužbe i dokazi protiv kriminalaca u ovoj zemlji će biti javni i zasnovani na dokumentima koje ću uskoro prezentovati javnosti. Hrvatski građani imaju pravo da saznaju kakvi su lopovi oni koji danas vode Hrvatsku'', zaključio je Todorić.

Todorić i jedan broj njegovih saradnika optuženi su da su 2013. zloupotrebili položaj jer su na štetu koncerna omogućili plaćanje 1,25 miliona evra u korist švajcarskog trgovačkog društva za savetodavne usluge, iako su, kako se tvrdi, znali da one nisu niti će biti obavljene u korist koncerna.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track