OKONČANA DRAMA SA ODBEGLOM VUČICOM: Životinja uhvaćena kod mađarske granice, savladana posle 3 sata! (VIDEO)
Foto: Profimedia

neviđeno

OKONČANA DRAMA SA ODBEGLOM VUČICOM: Životinja uhvaćena kod mađarske granice, savladana posle 3 sata! (VIDEO)

Hrvatska -

Odbegla vučica nakon potrage koja traje od petka uhvaćena je u Torjancima i vraćena u Zoološki vrt u Osijeku.

"Prema dojavi Lovačkog društva iz Torjanaca krenuli smo na teren. Oni su je videli u kanalu, a lovci su bili uz nju kako opet ne bi odlutala", kaže jedan od lovaca.

Čim su poslepodne dobili dojavu lovačkog društva, uputili su se noseći pušku kojom bi vučicu privremeno uspavali i vratili u Zoološki vrt u Osijeku.

Ova je akcija trajala tri sata dok vučicu nisu uspeli "saterati" uz žicu uz samu mađarsku granicu na 10 do 15 metara udaljenosti. Nakon što su to uspeli, rukovodilac radne jedinice Zoološkog vrta Denis Vedlin ispalio je iz puške strelicu za uspavljivanje koja se ovaj puta nije odbila te je uspela uspavati vučicu nakon čega su je prevezli nazad u Zoološki vrt u Osijeku.

"Još jednom se zahvaljujemo svim građanima koji su pomogli da vučicu vratimo, a pogotovo lovačkom društvu", zahvalio lovac i dodao kako je vučica dobro pa je trenutno u fazi buđenja nakon čega će je pregledati veterinar.

Podsjećamo, vučica u osječki Zoološki vrt stigla iz Zoološkog vrta u Zagrebu tek prošle nedelje pa se nalazila u prostoru za adaptaciju na novu okolinu, nakon par dana je pobegla kroz zadnji deo Zoološkog vrta. Građani su ju viđali u neposrednoj blizini Zoološkog vrta. Noćas su dobili dojavu da se nalazi blizu Torjanaca uz mađarsku granicu, ali nisu uspeli da je uhvate.

Kurir.rs/24 sata.hr Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track