UŽAS U HRVATSKOJ: Dva puta silovao devojčicu u napuštenoj kući, žrtva ostala trudna!
Foto: Profimedia

horor

UŽAS U HRVATSKOJ: Dva puta silovao devojčicu u napuštenoj kući, žrtva ostala trudna!

Hrvatska -

Županijski sud u centralnoj Hrvatskoj pokrenuo je istragu protiv muškarca koji se tereti da je dvaput u napuštenoj kući imao polni odnos sa devojčicom koja je kasnije ostala trudna.

Muškarac je na saslušanju priznao da je počinio krivično delo, ali se branio rečima da je mislio da žrtva ima više od 15 godina. S obzirom na priznanje, u žalbi sudu je izneo kako smatra da "nije potrebno sprovoditi istragu i prikupljati dalje dokaze i podatke, naročito one koji nisu sporni".

Stavlja mu se na teret da je u cilju zadovoljenja svog polnog nagona naveo devojčicu u napuštenu kuću zapretio joj i potom su imali polni odnos. Nekoliko sedmica kasnije je na istom mestu i na isti način po drugi put imao polni odnos, nakon čega je devojčica ostala trudna.

"U zakonu je određeno da će se u istrazi prikupiti dokazi i podaci potrebni da bi se moglo odlučiti hoće li se podignuti optužnica ili obustaviti postupak, pa je pozivanje osumnjičenog na moguće dalje traumatizovanje žrtve i njene uže porodice potpuno neosnovano s obzirom na primarni cilj istrage", obrazložio je sud, odbacujući žalbu osumnjičenog.

Preti mu od 3 do 12, odnosno 15 godina zatvora, sve u zavisnosti od toga kako će Tužilaštvo okarakterisati njegovo delo, a sve pod uslovom da u sudskom postupku za to bude i osuđen.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja