KOLINDA PROLUPALA TOTALNO: Sigurna sam da našim poginulima nije žao što su poginuli
Foto: AP/Darko Bandić

UOBIČAJENO TRABUNJANJE O VUKOVARU

KOLINDA PROLUPALA TOTALNO: Sigurna sam da našim poginulima nije žao što su poginuli

Hrvatska -

Aktuelna hrvatska predsednica i HDZ-ova kandidatkinja za novi mandat Kolinda Grabar-Kitarović održala je završni predizborni skup u Vukovaru.

"Draga moja Hrvatsko, drage moje Hrvatice i Hrvati. Vukovare, ljubavi moja", počela je svoj govor.

Naglasila je da se protivi postavljanju dvojezičnih tabli u Vukovaru i posebno pozdravila gradonačelnika tog grada Ivana Penavu.

foto: AP/Darko Bandić

"Znam da ti je često teško. Treba hodati u cipelama gradonačelnika Penave da bi se znalo šta on susreće svakog dana na ulicama. Ali nema odlikovanja većeg od gradonačelnika Vukovara. A i pustila sam suzu na tom našem tornju kad sam prvi put bila. Nekako su prolazile godine, nikad nisam bila gore. I kad sam se setila priča mog savetnika Ante, koliko je puta pokušao da prepliva Vuku i Dunav, i kad se setim svih onih koji su izlazili iz podruma, ne možeš ne pustiti suzu. Neka nitko ne misli da će Vukovar biti išta drugo osim hrvatski!" poručila je predsednica.

Govorila je o poginulim hrvatskim veteranima.

"Sigurna sam da našim poginulima nije žao što su poginuli jer Hrvatska je tu", poručila je predsednica.

Na pojedinim lokalnim portalima i na društvenim mrežama hrvatski građani su burno reagovali rekavši kako je ova izjava krajnje degutantna.

"Naježila sam se od ove njene izjave. Degutantno i pokvareno", Mislim da bi im bili drago da su pali i da ne moraju ovu suludu ženu gledati i slušati kako se njihovom žrtvom i tragedijom kiti kao jeftinom bižuterijom...", "Ovo je po svim kriterijima bolesno", "Ma nije moguće da je ovo izrekla", glasili su samo neki od komentara.

"Izvukla sam Hrvatsku iz regiona"

U jednom momentu opisivala je sebe kao nekog velikog spasioca, pa je poručila da je "izvukla Hrvatsku iz regiona, kako bi sprečili neke nove neobalkanske ideje".

"Hrvatska više nije na kolenima, uspravna je. Za Hrvatsku se zna po uspesima u svetu. Moramo da nastavimo da radimo svi zajedno. Možete da me volite ili ne. Možete voleti ili ne voleti HDZ. Ali ne možemo da ne volimo Hrvatsku! Izaći na izbore znači voleti Hrvatsku. A vi znate šta ćete učiniti u nedelju, 22. decembra. Bila sam vaša predsednica i ostajem vaša predsjednica", zaključila je Grabar-Kitarovićeva.

Kurir.rs/Index.hr Foto: AP/Darko Bandić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track