KOLINDA I U DRUGI KRUG IDE UZ USTAŠKE PESME: Evo kako se predsednica Hrvatske obratila pristalicama (VIDEO)
Foto: Screenshot

bruka

KOLINDA I U DRUGI KRUG IDE UZ USTAŠKE PESME: Evo kako se predsednica Hrvatske obratila pristalicama (VIDEO)

Hrvatska -

Sve za Hrvatsku, prozivali su me zbog navodnih grešaka, nikada nisam napravila ništa protiv Hrvatske, poručila je večeras kandidatkinja HDZ i aktuelna predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u svom izbornom štabu, dok su okupljeni klicali "Vukovar", "Vukovar", a prethodno je treštala muzika Marka Perkovića Tompsona.

"Sada se moramo svi skupiti na okup i idemo po pobedu. Vi ste bili sa mnom u teškim i lakim, odnosno dobrim trenucima", kazala je Kitarović, koja je prema najbovijim rezultatima osvojila drugo mesto na danas održanim predsedničkim izborima i prošla u drugi krug glasanja.

Ona će se u drugom krugu nadmetati sa kandidatom SDP Zoranom Milanovićem, koji je osvojio najviše glasova u prvom krugu izbora.

"Svi smo mi rođeni u nekim drugim vremenima, vi ste rođeni u miru", poručila je Kitarović mladima, prenosi hrvatski portal Indeks.

Pozvala je sve da izađu na izbore i u drugom krugu daju glas za bolju Hrvatsku.

"Treba nam borba da vratimo one ljude koje su neki drugi proterali. Treba nam borba za bolje plate, tehnološki razvoj. Treba dati priliku pametnoj, a ne podobnoj Hrvatskoj. Treba nam optimizam i samopouzanje, niko nas ne može zaustaviti kada smo zajedno", rekla je Kitarović.

"Zajedništvo je bilo ključ uspeha u ratu, to je ključ uspeha u miru. Svi mi, ne mi ili oni, svi smo mi zajedno", rekla je Grabar Kitarović.

Ona je okupljenima poručila da se ne sme dopustiti "da se zajedništvo sada razdvaja".

"Ne smemo to dopustiti u ime domoljublja, ni u ime Hrvatske. Možete ne voleti mene, ali, kao hrvatski domoljubi, ne možete ne voleti Hrvatsku", rekla je Kitarovićeva.

Kako je preneo Indeks, dok su okupljeni čekali da im se obrati Kitarovićeva, u štabu HDZ-a treštala je muzika Marka Perkovića Tompsona, poznatog po proustaškim pesmama.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Screenshot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track