PLENKOVIĆ VERUJE U KOLINDINU POBEDU: Ona je razuman izbor za Hrvatsku
Foto: Profimedia

izbori u hrvatskoj

PLENKOVIĆ VERUJE U KOLINDINU POBEDU: Ona je razuman izbor za Hrvatsku

Hrvatska -

Hrvatski premijer i lider HDZ-a Andrej Plenković izjavio je da rezultat prvog kruga predsedničkih izbora nije iznenađujući i poručio da u drugom krugu očekuje da će aktuelna predsednica Kolinda Grabar-Kitarović pobediti.

"U ovom trenutku mislim da to nije iznenađujuće, iskristalisala su se praktično tri kandidata, deo biračkog tela na desnici, na desnom centru, podelio se između Kolinde Grbar-Kitarović i Miroslava Škore i to je taj rezultat. Stoga je puno veći prostor imao kandidat levih političkih opcija Zoran Milanović", rekao je Plenković posle objave nezvaničnih rezultata.

Plenković je rekao da u drugom krugu očekuje "razborit i razuman izbor koji je dobar za Hrvatsku", a to je, kako je kazao, izbor Grabar-Kitarović. Hrvatski premijer ne očekuje da će se Škorini birači opredeliti za levu opciju, dok za HDZ-ovce koji su u prvom krugu podržali Škoru smatra da će u drugom glasati za Grabar-Kitarović.

"Verujem da je velika većina njih koji su u prvom krugu dali poverenje Miroslavu Škori na prošlim izborima dali poverenje Kolindi Grabar Kitarović i da će dati ponovno", kazao je on, prenela je Hina.

Povodom sledećih 15 dana kampanje najavio je da će Grabar-Kitarović kroz debate i javne nastupe poslati ključne poruke koju politiku želi za Hrvatsku u idućih pet godina i dodao da je uveren da će ponovno dobiti većinsko poverenje hrvatskih birača.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track