KOLINDA PREKIDA KAMPANJU NA TRI DANA: Svoje aktivnosti nastavlja krajem nedelje, a ovo je razlog!
Foto: Profimedia

hrvatski predsednički izbori

KOLINDA PREKIDA KAMPANJU NA TRI DANA: Svoje aktivnosti nastavlja krajem nedelje, a ovo je razlog!

Hrvatska -

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović potvrdila je da kampanju za drugi krug predsedničkih izbora koji će biti održani 5. januara naredne godine, nastavlja nakon Božića 25. decembra, čime je sebe, kako prenosi Index. hr izolirala od javnosti i birača na puna tri dana.

"Iščekivanje blagdana Isusovog rođenja za moju je porodicu uvek posebno. Božić i božićno vreme provešću sa svojim najbližima kao što ćete, verujem, i vi. Politika nam ne sme ukrasti Božić", poručila je Kolinda Grabar-Kitarović.

Pre pet godina Kolinda Grabar-Kitarović takođe se kandidovala za predsednicu u božićno vreme. Predah je uzela samo za Božić, kada je javno pojavljivanje ograničila na misu u zagrebačkoj katedrali.

Ove je, pak, godine aktuelna hrvatska predsednica uzela trodnevnu pauzu. Osim objavljenog odvajanja Božića od politike, što je kako navodi hrvatski portal "prilično neuverljivo jer je u jednom od svojih spotova biračima govorila o Božiću," postoje i puno ozbiljniji razlozi zbog kojih se Kolinda Grabar-Kitarović povlači iz kampanje".

Naime, kako tvrdi Index prvi je razlog taj što se ona i njen štab moraju pregrupisati i smisliti kako nadoknaditi zaostatak i vratiti odmetnute glasove desnice u krilo HDZ-a.

"Na prvi pogled to bi se moglo činiti kao lagan zadatak, ali svaki pogrešan potez u toj operaciji može joj oteti glasove centra, pa neće ništa dobiti. Tri dana neće njenim saradnicima biti predah od kampanje, nego vreme ispunjeno ozbiljnim razmišljanjem o sledećim potezima i izjavama. Kolinda Grabar", Kitarović će morati u sledećim danima otići udesno, ali će to morati pažljivo dozirati i kontrolisati", navodi hrvatski portal.

Kurir.rs/Index.hr/Avaz.ba

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track