MILANOVIĆ UNIŠTIO KOLINDU U DUELU, A ONDA SE DESIO SKANDAL: Njena savetnica zvala da se hitno prekine TV debata!
Foto: EPA/ANTONIO BAT

sramota

MILANOVIĆ UNIŠTIO KOLINDU U DUELU, A ONDA SE DESIO SKANDAL: Njena savetnica zvala da se hitno prekine TV debata!

Hrvatska -

Zahtev savetnice Kolinde Grabar-Kitarović da se prekine debata sa protivkandidatom u drugom krugu predsedničkih izbora zbog predugog trajanja i umora aktuelne predsednice, ukazuje na to da ona nije u stanju da se sa Zoranom Milanovićem prepire duže od dva sata i da je "obična marioneta", jer u njeno ime odlučuju drugi.

To konstatuje portal Index u danasnjoj analizi debate i podseća da je njen prekid zbog predugog trajanja od RTL sinoć tražila savetnica aktuelne predsedsednice Renata Margaretić Urlić. Ocenjuju da nijedna od, kako navode, ove dve važne stvari nije povoljna po Kolindu Grabar Kitarović, koja pokušava da osvoji drugi mandat.

Prva je, kažu, sasvim očita - najbliži predsednicini saradnici smatraju da ona nije u stanju duže od dva sata da se prepire sa Zoranom Milanovićem i da joj je u 22 sata već vreme za odlazak u krevet. Istina, konstatuje portal, sa Zoranom Milanovićem nije lako razgovarati kada, kako primećuju, "pun sebe i nabrijano agresivan napada iz svih oružja".

Održavanje koncentracije bilo bi poprilično teško i nekome ko nema iza sebe mesec dana intenzivne kampanje, ali predsednica bi trebala da bude dovoljno izdržljiva da to može da odradi, ako ni zbog čega drugog onda zato što se takmiči za dužnost koja podrazumeva i maratonske pregovore u puno stresnijim situacijama od Milanovićevog upadanja u reč i "posprdnog afektiranja".

Kao drugo, Index navodi to da je, kako kažu, Grabar-Kitarović "obična marioneta" umesto koje sve odlučuju njeni savetnici i članovi Izbornog štaba, što je "duboko porazno". Savetnici predsednice su, navodi se, ocenili da je ona umorna i da treba prekinuti debatu.

Procenili su, piše portal, da je Zoran Milanović toliko muči da bi mogla izlanuti nešto što bi joj naškodilo, a toga je, kažu, u dosadašnjoj kampanji već bilo previše.

Podseća se, naime, da je Grabar-Kitarović prošle sedmice, na kraju intervjua na zagrebačkoj N1 tv, pozvala birače da zaokruže broj 1 na biračkom listiću, uz koji će stajati ime Zorana Milanovića, a ne njeno. Nekoliko sati kasnije svoju je grešku pokušala da objasni rekavši da su joj "pogrešno rekli".

Podsećaju i da je, kako kažu, kada je "duboko zaglibila u glupost" s izjavom o ustaškom pozdravu "za dom spremni", da je stari hrvatski pozdrav, Grabar Kitarović pokušala da se izvuče objašnjavajući da su joj tako rekli savetnici.

U analizi Indexa se primećuje da, ako već savetnici aktuelne predsednice toliko odlučuju u njeno ime, mogli su se, kažu, onda oni kadidovati za predsednika ili predsednicu republike. Jer, očigledno je, da je Grabar-Kitarović bez njih potpuno nemoćna, piše Index.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: EPA/ANTONIO BAT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track