U HRVATSKOJ VESELO NA DOČEKU NOVE GODINE: Građani i turisti se okupili na trgovima uz muziku i vatromete! (VIDEO)
Foto: Profimedia

doček 2020. godine

U HRVATSKOJ VESELO NA DOČEKU NOVE GODINE: Građani i turisti se okupili na trgovima uz muziku i vatromete! (VIDEO)

Hrvatska -

Širom Hrvatske Nova godina je dočekana uz prisustvo velikog broja ljudi na ulicama većih gradova i vatromete.

Zagrepčani su tradicionalno, uz veliki vatromet, dočekali 2020. godinu na Trgu bana Jelačića, gde su na odlasku stare godine nastupili Novi fosili, dok su ponoć dočekali uz muziku Prljavog kazališta. Vatromet je ujedno obeležio i početak hrvatskog predsedavanja Evropskom unijom.

Tom povodom su u poslednjim minutima vatrometa Akademski hor "Ivan Goran Kovačić" i Devojački hor "Zvezdice" izveli himnu EU, Betovenovu "Odu radosti", prenosi Hina.

Vise od pet hiljada Dubrovčana i njihovih gostiju dočekalo je Novu godinu na prepunom Stradunu uz vatromet i koncert Parnog valjka i Ante Gele.

Na prepunoj splitskoj Rivi okupljeni Splićani i njihovi gosti dočekali su novu 2020. godinu uz veliki vatromet i nastup Tomislava Bralića i klape Intrade, te Jelene Rozge.

Na obližnjem splitskom trgu Pjaca priređen je i Salsa plesni doček, gđe su uz latino ritmove plesali pretežito inostrani turisti, dok je iza ponoći u Galeriji Fotokluba Split otvorena i novogodišnja izložba fotografija "More života".

Centralni doček Nove 2020. godine u Rijeci tradicionalno je priređen u centru grada, na Korzu i obližnjim trgovima, uz nastupe Nine Badrić, Nikoline Tomljanović i sastava Dubioza Kolektiv.

Dočeku su prisustvovale hiljade ljudi, a i u tom gradu je priređen veliki vatromet.

Veliki broj Osječana Novu godinu dočekao je na centralnom gradskom trgu Dr Ante Starčevića uz vatromet i ponoćni valcer, a u prve minute 2020. uveo ih je rok sastav Opšta opasnost.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track