KOLINDA I MILANOVIĆ ODBROJAVAJU POSLEDNJE SATE KAMPANJE: Evo kako još pokušavaju da pridobiju glasače (FOTO)
Foto: EPA/ANTONIO BAT

izbori u hrvatskoj

KOLINDA I MILANOVIĆ ODBROJAVAJU POSLEDNJE SATE KAMPANJE: Evo kako još pokušavaju da pridobiju glasače (FOTO)

Hrvatska -

Predsednički kandidati Zoran Milanović i Kolinda Grabar Kitarović odbrojavaju poslednje sate izborne kampanje, koja će biti okončana večeras u ponoć, a nakon što bude održana još jedna, treća po redu, debata na zagrebačkoj Novoj TV.

Uoči izborne tišine koja stupa na snagu u ponoć i trajaće do zatvaranja izbornih mesta u nedelju, 5. januara u 19 sati, Milanović i oni koji podržavaju aktuelnu predsednicu "kupuju" poslednje izborne poene.

Tako je, na primer, Milanović na svom fejsbuk profilu objavio fotografiju sa groba Ivice Račana, osnivača SDP, čiji je kandidat na predsedničkim izborima.

"Kada je pre dvadeset godina koalicija predvođena Ivicom Račanom pobedila na izborima, Hrvatska je odabrala promenu, a premijer je postao čovek koji nas je u teškim vremenima poveo na evropski put. Ivice, hvala ti na svemu što si učinio za Hrvatsku", napisao je Milanović na svom fejsbuk profilu.

S druge strane, Andrej Plenković, premijer i predsednik vladajuće HDZ, koja podržava aktuelnu predsednicu Kolindu Grabar Kitarović sastao se s požeškim biskupom da bi, kako se navodi, razgovarali o saradnji vlade i Crkve.

foto: AP / Darko Bandic

Antun Škvorčević, požeški biskup i predsednik Saveta Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i dijalog razgovarali su, kako je saopšteno iz Banskih dvora, o nastavku kvalitetne saradnje i dijaloga koji hrvatska vlada i Katolička crkva vode na socijalnom, kulturnom i obrazovnom planu.

Osvrnuli su se, navodi se, i na rad Mešovite komisije Hrvatske biskupske konferencije i Hrvatske, odnose s drugim verskim zajednicama u Hrvatskoj, kao i na ostale aktualne teme koje su važne za Crkvu i hrvatsko društvo.

(Kurir.rs/Tanjug, Foto: EPA/Antonio Bat)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track